Foto: https://twitter.com/bayer04fussball
Foto: https://twitter.com/bayer04fussball

Leverkuzen pobedio Juventus, Milan i Lion: Iranski Mesi za džabe na Baj Areni

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 19:42

Veliki posao za nemački klub

Još jedna transfer saga je okončana. Uspešno po Leverkuzen koji je odneo veliku pobedu na fudbalskoj pijaci pošto je igrača čije je tržišna vrednost procenjena na 25.000.000 evra kaparisao za – džabe. Zvanično, novi fudbaler Bajera je Sardar Azmun, potvrdio je nemački klub na svom zvaničnom sajtu.

Doduše, Azmun će na Baj Arenu stići tek u julu kada mu istekne ugovor sa Zenitom, i na njoj ostati do leta 2027. godine, do kada je oročena saradnja.

Izabrane vesti

Nema sumnje da je Leverkuzen završio veliki posao. Popularni iranski Mesi je bio meta brojnih evropskih klubova, Roma ga je želela još letos, Juventusu se javio ove zime kao potencijalna zamena za povređenog Federika Kijezu, stidljivo se pominjao Milan, nameravao je i Barnli da njime odmeni Krisa Vuda, Lion “vređao” ruskog šampiona ponudom od 3.000.000 evra...

Leverkuzen po svemu sudeći nije škrtario, ubedio je Azmuna da je zapad Nemačke idealna destinacija za razvoj njegove karijere i sada je na 27-godišnjeg napadaču da opravda interesovanje pomenutih klubova. U Zenitu je bio poprilično precizan.

Pre dve sezone bio je najbolji strelac prvenstva sa 17 pogodaka i pride namestio još 12, prošle sa 19 završio kao drugi najefikasniji uz 13 asistencija, a ove je do polusezone na 15 utakmica mreže tresao sedam puta i zabeležio još pet asistencija.

Zbirno, otkako je pre tri godine stigao iz Rubina, na 104 utakmice u svim takmičenjima postigao je 62 i iskreirao 36 golova. Neće Zenit uspeti da izvuče ni cent od 12.000.000 evra plaćenih klubu iz Kazanja, ali je Azmun odavno isplatio svoje osvajanjem brojnih trofeja u kojima je imao jednu od ključnih uloga.



tagovi

Zimski prelazni rok 2022Sardar AzmunBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara