Navijači Spartaka (Reuters)
Navijači Spartaka (Reuters)

Levski poklekao pred pritiscima i otkazao kontrole sa ruskim timovima: Pričaju da su nam braća, a uvek nas izdaju

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.01.23. | 17:03

Bugarski klub bio jedini koji je prvobitno hteo da igra sa Spartakom i Uralom, ali...

Tri dana nakon što je Levski odbio da igra kontrolne mečeve protiv ruskih klubova Spartaka i Urala na pripremama u Dubaiju, broj negativnih reakcija konstantno raste. Bugarski klub je prvenstveno bio jedini otvoren za prijateljske duele sa članovima ruske Premijer lige, ali je pod oštrim i konstatnim pritiscima javnosti, kao i svojih najvatrenijih navijača, ipak odlučio da promeni stav i odjavi najavljene okršaje.

Izabrane vesti

"Bugarska je nacija koja konstantno izdaje Rusiju. U svim ratovima Bugari su protiv nas, a većina na sva usta viče da su nam braća", rekao je Andrej Červišenko, bivši predsednik Spartaka.

Levski je počeo pripreme prijateljskim duelima sa domaćim Al Nasrom, te Al Kuvajtom, a nakon što je odjavio Ruse, odigrao je duel sa letonskom Rigom. O odluci Levskog, doduše u nešto manje neprijateljskom tonu od Červišenkovog, pričao je ruski trener Boris Ignatijev.

"Pođimo od njihovog zvaničnog saopštenja. Rekli su da imaju druge planove i možda je zaista tako. Ne isključujem opet da predstavnici timova odbijaju mečeve sa ruskim ekipama iz političkih razloga. Dešava se da u pripremnoj fazi nema potrebe da se igra i da timovi otkazuju. Hajde da ih ne krivimo i da vidimo da li igraju sa drugim timovima ili će propustiti utakmicu. O tome moramo da razmišljamo kada odlučujemo gde je bolje da igramo - u Aziji ili u Evropi. Dakle, sve ovo mora da se odmeri i prihvati“, ispričao je Ignatijev.


tagovi

LevskiLevski SofijaSpartakSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara