Licitacija dostiže vrhunac: Totenhem stavio na sto 30.000.000 za Olma, ali prava ponuda tek stiže!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.19. | 21:28

Španac je jedan od najtraženijih igrača na fudbalskoj pijaci

Dani Olmo je zaludeo fudbalsku Evropu i trenutno je jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

Španac je oduševio prošle sezone u zagrebačkom Dinamu, ostavio sjajan utisak u Ligi Ebvrope, a onda eksplodirao na EP za malde u Italiji i bio jedan od najzaslužnijih za titulu Španije. Čak i MVP finala EP. Od početka godine, cena mu skače iz meseca u mesce. A neformalni Dinamov gazda Zdravko Mamić zadovoljno trlja ruke jer se licitacija na fudbalskoj pijaci zahuktala baš kako hravstkom klubu odgovara.

Izabrane vesti

Dinamo je još na kraju minule sezone odbio 22.000.000 evra od Bajer Leverkuzena, potom se šuškalo da je odbijeno i Milanovih 25.000.000 evra, a sada stižu vesti da je na Maksimir stigla i zvanična ponuda iz Totenhema – 30.000.000 evropskmih novčanica! Igraču jer ponuđen petogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni.

Totenhem je tako prešao na pol poziciju za dovođenje Olma, ali njegova ponuda još nije prihvaćena. Ni od strane Dinam, ni od strane igrača. Dinamo se nada da bi mogao da izvuče i čak 40.000.000 evra za svog najboljeg igrača. U tom svetlu treba posmatrati i nedvane vesti iz hrvatskih medija bliskih klubu sa Maksimira koji su licitaciju pogurali sa „ekskluzivama“ da Mančester Junajted navodno nudi 40.000.000 evra za Olma. Sa Ostrva nisu stigle nikakve potvrde Junajtedovih namera da plati toliki novac za Olma, ali konkurencija je tim informacijama na neki način zaplašena i pogurana da što pre izađe sa maksimalnim ponudama zagrebačkom klubu.

Dok se Mamić nada sumi od 40.000.000 evra. Olmo se nada povratku u domovinu. I zato još nije potvrdno odgovorio na ponudu Totenhema. Čeka španske klubove. Ranije se za Olma interesovala Valensija, pominjao se čak i senzacionalan povratak u Barselonu, ali deluje da je Atletiko Madrid najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje. Atletiko je istinski zagrizao i sprema ponudu koja bi trebalo da ubedi i Dinamo, i Olma.

Pojedini izvori sa Pirineja tvrde da Atletiko ima Olmovo zeleno svetlo i da direktor Andrea Berta sa svojim saradnicima užurbano radi na transferu. Pertpostavlja se da će Madriđani morati da makar izjednače Totenhemovu ponudu i da će Dinamo na kraju prihvatiti da spusti cenu ispod zamišljenih 40.000.000 evra. Ateltiko se dugo svoumio da li da krene po Olma ili Hamesa Rodrigeza i izgleda da se odlučio za najboljeg igrača Dinama.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara