David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Licitacija oko Alabe traje, Real je favorit, Zahavi ne zatvara vrata nikom

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 11:21

Izraelski menadžer diže cenu pulenu

Kada je David Alaba u pitanju sigurna je samo jedna stvar: da neće biti u Bajernu od naredne sezone. Sve drugo je otvoreno, neizvesno, moguće...

Dok će Erling Haland biti zvezda broj jedan letnjeg prelaznog roka kada su napadači u pitanju, David Alaba će biti najtraženiji igrač među defanzivcima. Najviše će na to uticati činjenica, pored nespornog vrhunskog kvaliteta, da mu ističe ugovor sa Bajernom i da će biti slobodan strelac, da izabere klub u koji želi da ode.

Izabrane vesti

Zainteresovanih je mnogo. Real Madrid, Barselona, Čelsi, Pari Sen Žermen, samo su neki od klubova koji bi voleli da Austrijanca vide u svojim redovima. Nemački list Kiker tvrdi da je Real na po-poziciji. Međutim, čuveni agent Pini Zahavi, kojeg su u Bajernu nazvali gramzivom piranom, nikom ne zatvara vrata.

David će sam da izabere ko će da pobedi u toj trci. Pregovaramo sa nekoliko klubova. Ne postoji krajnji rok za donošenje odluke“, rekao je Zahavi za Kiker.

Očekuje se da ako dogovor sa nekim i postigne, Austrijanac to neće objaviti dok ne prođe Evropsko prvenstvo, na kojem će Alabina reprezentacija biti u grupi sa Holandijom, Ukrajinom i Makedonijom.

Iako je navodni lider u trci da dovede univerzalnog defanzivca, koji jednako dobro pokriva pozicije štopera i levog beka, Real Madrid mora prvo da reši dva problema u svojim redovima. Prvi je ugovor za Serhija Ramosa, jer će kapiten, kako sad stoje stvari, biti slobodan igrač na leto. Dogovora između dve strane još nema i pitanje je da li će ga biti.

Problem broj dva je Rafael Varan, kojem ugovor ističe leta 2022. godine i kruže brojne glasine da se zasitio Reala i Primere i da želi da promeni sredinu. Ako to bude rekao i čelnicima kluba, oni će biti primorani da ga prodaju, da ne bi i on naredne godine otišao bez centa obeštećenja.

Ima Real i treći problem, ali koji manje zavisi od njega. I zove se Đoan Laporta. Novi predsednik Barselone ima velike planove za leto, a prva dva pika koja je podvukao u tefteru su Erling Haland i David Alaba. Čak mu je Austrijanac možda i bitniji, jer bi došao u klub bez obeštećenja, a Barsa baš i ne pliva u parama. Naprotiv. Za Halanda će već morati da skuplja novac prodajom igrača iz sadašnjeg pogona.

Iako se drže i Čelsi i PSŽ u priči, tvrdi Kiker da su njihove šanse male. Izgleda da oni služe tu čisto da bi rasle ponude Alabi od španskih velikana, jer će Primera, skoro sigurno, biti nova destinacija za Austrijanca. Pitanje je samo da li Madrid ili Barselona.


tagovi

David AlabaPini ZahaviBajern MinhenReal MadridBarselona

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara