""
""

Lider nastavio pobednički marš i kroz ravnicu: Zvezdin talisman je – Luka Jović! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.10.15. | 16:55

Spartak pružio veliki otpor Crvenoj zvezdi, ali lider golom u 80.minutu stigao do pobede – 3:2

Zvezdin talisman je – Luka Jović! Pričalo se o statusu supertalentovanog napadača protekle sedmice, oglasio se tužnom pričom i njegov otac, ali su u ekspresnom roku sve okrenulo. Dobio je od trenera Miodraga Božovića Zvezdin "kiler" ruku poverenja, a zatim trzajem glavom potpisao nastavak Zvezdine trijumfalne serije – 3:2. U meču vrlo jakog intenizeteta po teškom terenu Zvezda je bila bolja baš za taj pogodak... Spartak je odigrao jednu od boljih utakmica u sezoni, agresijom parirao kvalitetnijem rivalu, ali nije imao odgovor na trenutke inspiracije Zvezdine dece – Marka Grujića i Luke Jovića.

Važan gol postigao je Luka Jović, ne samo zbog pobede, već činjenice da bi posle Subotice mogao da rehablituje karijeru i vine se u sazvežđe. Pamtiće se da je Zvezda zabeležila deveti uzastopni trijumf,i pored toga što je na teškom terenu u Subotici napravila brojne greške u defanzivi.

Izabrane vesti

Najavljivao je trener Spartaka Stevan Mojsilović da će njegov tim pokušati da presingom „udavi“ Crvenu zvezdu. Ispostavilo se da to nije bila obična floskula, već opredeljenje stručnjaka koji je bio u žiži javnosti prethodnih dana. Dok dlanom o dlan Crvena zvezda je imala gol minusa: uzeo je loptu Milić na svojoj polovini, nosio je dobirh 30 metara pored statične postave gostiju, a zatim dijagonalnom prevario Kahrimana.

Vratio je napadač domaćina Crvenu zvezdu u jul i avgust kada je gotovo svaki meč počinjala iz rezultatskog deficita. Međutim, ovog puta tim Miodraga Božovića se ovog puta dočekao na  noge. Nastavili su crveno-beli da insistiraju na svojim kvalitetima, uzeli loptu i došli do izjednačenja preko Marka Grujića.... Dočekao je mladi vezista centaršut Plavšića na drugoj stativi i zakucao loptu u mrežu rezervnog golmana Spartaka Mirkovića (prethodno se povredio Janjušević).

Kao i u mnogim mečevima ove sezone ključeve Zvezdine igre držao je Marko Grujić, dok je Aleksandar Katai u kretivnom zanosu pogodio prečku! Vrebali su igrači Spartaka još neku grešku defanzivnog reda Crvene zvezde, ali su u zaostavnom vremenu prvog poluvremena postali lovina. Isporovocirao je kiks Kovačevića Ugo Vijeira, otresao ga u opasnoj zoni, i zatim nesebično poslužio Kataia koji je postigao sedmi gol u sezoni.

 

Otvorili su trijumfalna vrata crveno-beli, ali su ih brzo zatvorili. Tek što je počelo drugo poluvreme Petković je izgubio loptu u duelu sa Torbicom. Na njegovu grešku „nakalemilo“ se klizanje Ibanjeza koje je iskoristio  Makarić i bombom ponovo poravnao rezultat – 2:2.

Igrali su sa ogromnom željom i samopouzdanjem igrači Spartaka. Odolevali su posle pokušaja Plavšića i Kataija, ali su u 80.minutu, bokserski rečeno, spustili ruku. Dovoljno da se Jović pokloni na centaršut Ibanjeza. Ali to nije sve. Kožu crveno-belima sačuvao je Kahriman, pošto je odbranio udarac Farkaša sa tri metra.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 2:3 (1:2)

/Milić 6, Makarić 48,– Grujić 31, Katai 45, Jović 80/

Stadion: Gradski

Gledalaca: 4500

Sudija: Igor Kocić

SPARTAK: Janošević (od 26. Mirković) – Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević – Jočić, Tumbasević, Ilić, Torbica, Makarić (od 80. Makarić) – Milić.

CRVENA ZVEZDA: Kahirman – Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez – Donald, Grujić – Katai, Plavšić, Srnić (od 70. Jović) – Vijeira (od 77. Sikimić).

SUPERLIGA 12.KOLO

Petak

Metalac – Javor 0:0

Subota

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0 (0:0)
/Trtovac 67/

Rad – Borac Čačak 2:3 (2:1)
/Veselinović 5, Maraš 44 - Knežević 30, 54, Zorić 73/

Spartak – Crvena zvezda 2:3 (1:2)
/Milić 6, Makarić 48 - Grujić 31, Katai 45+5, Jović 80/

Vojvodina – OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Ignjatijević 81ag/

19.00 Jagodina – Voždovac

19.00 Mladost L. - Radnik

Ponedeljak

19.00: Partizan – Čukarički

 


tagovi

SuperligaSrbijaMarko GrujićLuka JovićEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara