Patrik Bamford (©Reuters)
Patrik Bamford (©Reuters)

Lids bez primljenog gola prvi put u 2021, Bamford slavio jubilej, brine povreda Filipsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.02.21. | 22:53

Nije bilo atraktivno kao u nekim ranijim mečevima, ali Marselo Bijelsa je uspeo da izvuče tri boda protiv Kristal Palasa

Kada pričamo o Lidsu, prva asocijacija sada već tradicionalno bude ultraofanzivno opredeljenje Marsela Bijelse i dopadljiv fudbal za one koji vole igru s mnogo golova, nauštrb odbrane. Prekaljeni stručnjak je večeras odabrao drugačiji pristup i Kristal Palas rešio uz dva postignuta gola i fokus da se ne primi gol posle više od mesec dana čekanja.

Lids je u toj nameri uspeo na zatvaranju 22. kola Premijer lige savladao na svom terenu Kristal Palas sa 2:0 (1:0) čime je mreža Ilana Melijea ostala netaknuta prvi put 29. decembra i ubedljivog trijumfa na gostovanju VBA.

Izabrane vesti

Kristal Palas se posle uzastopnih pobeda nad Vulvsima i Njukaslom vratio porazima, ujedno i nastavio lošu tradiciju kada gostuje na Eland Roudu. Palas je sada bez trijumfa kao gost Lidsu već deceniju i po! Lids je posle dva vezana poraza na svom terenu (Brajton, Everton) konačno osetio slast pobede i sada može da razmišlja o tome da narednih sedmica zacementira svoj plasman u gornjem domu Premijer lige, ili bar na najvišim mestima donje polovine.

Palasovi problemi kada u timu nema Vilfreda Zahe su zaista ozbiljni. Najbolji igrač londonskog kluba ponovo je bio van stroja, što je dovelo do 17. poraza u poslednjih 19 utakmica kada on nije u postavi. Od toga, čak u 15. od 17 poraza Palas nije uspeo da postigne ni gol!

Senku na trijumf Lidsa bacila je povreda Kalvina Filipsa u 88. minutu. Na prvi pogled nije izgledalo strašno, ali prve informacije ukazuju da bi vezista koji je večeras proslavio svoj 200. nastup u dresu Lidsa mogao da bude neko vreme van terena. Kako je u pitanju jedan od igrača u koje Bijelsa ima najviše poverenja, njegov eventualni izostanak biće osetan...

Pobeda nad Kristal Palasom poslužila je da se proslavi još jedan jubilej – Patrik Bamford postigao je 100. gol u karijeri, a njegov pogodak iz 52. minuta postavio je konačni rezultat meča. Odbrana Kristal Palasa izdržala je samo tri minuta pre nego što je Džek Harison uspeo da pronađe metu iza leđa golmana Guaite.

Lidsu je sada potrebno još između šest i osam bodova kako bi matematički obezbedio opstanak u Premijer ligi. Do kraja sezone ostalo je još 16 utakmica. Luka Milivojević je ponovo igrao od starta i upisao je ceo meč na terenu, a drugi meč zaredom završio je s žutim kartonom. 

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota

Aston Vila – Arsenal 1:0 (1:0)

/Votkins 2/

Barnli - Brajton 1:1 (0:1)

/Gudmunson 53 - Dank 36/

Njukasl - Sautempton 3:2 (3:1)

/Vilok 16, Almiron 26, 45+4 - Minamino 30, Vord-Praus 48/

Fulam - Vest Hem 0:0

Mančester Junajted - Everton 3:3 (2:0)

/Kavani 24, Fernandes 45, Mektomini 70 - Dukure 49, Rodrigez 52, Kalvert Luvin 90+5/

Nedelja

Totenhem - VBA 2:0 (0:0)

/Kejn 54, Son 58/

Vulverhempton - Lester 0:0

Liverpul – Mančester Siti 1:4 (0:0)

/Salah 63 pen – Gundogan 49, 73, Sterling 73, Foden 83/

Šefild junajted – Čelsi 1:2 (0:1)

/Ridiger 55 ag - Maunt 43, Žoržinjo 58 pen/

Ponedeljak

Lids - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Harison 3, Bamford 52/



tagovi

Patrik BamfordDžek HarisonLids JunajtedKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara