Foto:  ©Twitter LUFC
Foto: ©Twitter LUFC

Lids doveo menadžera koji je u Lajpcigu potrajao 20 utakmica

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 21:11

Džesi Marš nasledio Marsela Bijelsu na klupi Paunova

Marselo Bijelsa je prošlost u Zapadnom Jorkširu, Lids će u nove pobede krenuti sa Džesijem Maršom. Kao što je i najavljeno pre dva dana kada se spekulisalo o rastanku sa argentinskim stručnjakom, njegov naslednik biće Amerikanac koji je sa Paunovima potpisao ugovor do leta 2025. godine

Marš je u Evropi do sada isključivo vodio klubove u vlasništvu Red Bula. Samostalnu trenersku karijeru počeo je Montrealu, potom preuzeo Njujork Red Bul, da bi u Salcburgu za dve godine osvojio po dve titule prvaka i dva Kupa Austrije, nakon čega je preuzeo Lajpcig.

Izabrane vesti

U Nemačkoj se pak nije proslavio. Na klupi Bikova potrajao je svega 20 utakmica, uz učinak od sedam pobeda, četiri remija i devet poraza. Istina, ostao je letos bez standardnog štoperskog tandema Dajo UpamekanoIbrahima Konate, te dotadašnjeg kapitena Marsela Zabicera.

U Lidsu ga takođe čeka težak zadatak. Ekipa sa Eland Rouda je osvojila samo jedan bod na poslednjih šest prvenstvenih utakmica, nakon čega se našla na svega dva boda od opasne zone. Olakšavajuća okolnost za američkog stručnjaka je to što će sredinom marta moći da računa na Kalvina Filipsa i Patrika Bamforda, dvojac od kojeg umnogome zavisi igra Lidsa i čije je višemesečno odsustvo po mišljenju mnogih indirektno koštalo otkaza Marsela Bijelsu.

Marš će debitovati naredne subote na Lidsovom gostovanju u Lesteru, stoji u klupskom saopštenju.



tagovi

Džesi MaršLids Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara