Lids upecao kapitalca, Lajpcigov napadač preko Monaka dolazi kod Bijelse!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 13:28

Igrač kakav se čekao...

Otkako je na polusezoni raskinuta pozajmica maldog Edija Nketije koji se vratio u Arsenal, Lids je u potrazi za njegovom zamenom. Nedeljama je velikan sa Eland Rouda pokušavao da nađe napadača i izgleda da ga je našao.

Igrač Lidsa bi u narednim danima trebalo da postane francuski napadač Žan Kevin Ogusten! On je igrač Monaka na pozajmici iz RB Lajpciga, ali želi da napusti Kneževinu i da se preseli kod Marsela Bijelse u Lids.

Izabrane vesti

Lids je pre njega pokušavao da dovede Čea Adamsa iz Sautemptona, Omara Nijasea iz Evertona, Džeroda Bouvena iz Hal Sitija, Dvajta Gejla iz Njukasla, Andrea Greja iz Votforda, ali nije došlo do njihovih transfera. Iako je Lids bio spreman da plati i 20.000.000 evra za nekog od pomenutih. I Ogusten je bio opcija, Bijelsa ima dobro mišljenje o njemu, ali u Lidsu nisu gajili veliki nade da će igrač pristati da dođe kod njih.

Ipak, mladi reprezentativac Francuske je razočaran statusom u Monaku dao zeleno svetlo svom agentu da dogovori transfer u Lids. Što se upravo i dešava...

Ogusten će u Lids doći najverovatnije na pozajmicu s pravom otkupa. Letos je Monako platio Lajpcigu 4.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu Ogustena ali mladi napadač nije ostavio dobar utisak. Sjajni Ben Jeder ga je izbacio iz startne postave, Slimani se izborio za status drugog napadača, a u poslednje vreme je i oporvaljeni Jovetić počeo da dobija šansu pre Ogustena koji je na 13 utakmica u svim takmičenjima dao samo jedan gol. Zato je i rešio da napusti klub. Dobio je ponude Kristal Palasa, Rena i Sent Etjena, ali se odlučio da prihvati poziv Marsela Bijelse. Sada je na klubovima da dogovore detalje transfera.

Ogusten je dete Pari Sen Žermena u kojem nije uspeo da se izbori za ozbiljnu ulogu u prvom timu pored strašne konkurencije i pre dve i po godine prešao u Lajpcig za 16.000.000 evra. Za dve sezone u Lajpcigu je dao 20 golova na 67 mečeva, ali je i tamo izgubio bitku sa konkurencijom i letos je pozajmljen Monaku. Engleska je sledeća stanica...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara