Slavlje Galatasaraja (reuters)
Slavlje Galatasaraja (reuters)

Liga Evrope: Galata raznela Marselj, dalje ide i Lacio! Dinamo Zagreb visi pred London (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.11.21. | 20:51

Leverkuzen sprečio Seltikovo čudo i overio prvo mesto u grupi

Na početku su je posle žreba nazivali „huliganska grupa“ zbog navijačkih ultrasa koje stoje iza Marselja, Lacija, Galatasaraja, a manjim delom i iza Lokomotive. Po fudbalskom kvalitetu je to ipak bila „grupa smrti“ u kojoj su se najmanje šanse za prvo mesto davale Galatasaraju.

Kolo pre kraja, Galatasaraj je obezbedio plasman dalje, a u poslednjoj rundi će mu protiv Lacija u Rimu biti dovoljan i bod da obezbedi prvo mesto. Mnogo lakše nego što se očekivalo, Galata i Lacio su izbacili Marselj i Lokomotivu iz trke za evropsko proleće u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Galatasaraj je u prva četiri kola dao ukupno tri gola, a večeras je u mrežu gostiju iz Marselja spakovao čak četiri i izbacio ih iz Lige Evrope – 4:2. Marselju će u poslednjem kolu na svom terenu biti dovoljan bod protiv Lokomotive da nastavi takmičenje u plej-ofu za Ligu konferencija.

Rumun Kikaldau je posle desetak minuta igre načeo goste iz Francuske, a onda je posle pola sata naterao u Ćaletu Cara da nespretnom intervencijom zatrese sopstvenu mrežu. Kada je Feguli u 64. minutu pogodio za 3:0, sve je bilo gotovo. Milik je do kraja dao dva gola za goste ali nedovoljno da se izbegne poraz jer je i Babel bio strelac za Galatu čim je kročio na teren.

Lacio je u Moskvi pregazio Lokomotivu 3:0. Iako mu je i bod bio dovoljan za prolaz dalje, rešio je da prati Galatu i da se bori za prvo mesto. Sari je odmorio Milinković Savića i Kataldija ali se zato vratio Ćiro Imobile i sa dva gola iz penala prelomio meč. U Rimu če Lacijali juriti pobedu protiv Galate za prvo mesto u grupi...

Posle prva kola, delovalo je da će Bajer Leverkuzen i Seltik pregaziti konkurenciju u vidu Seltika i Ferencvaroša u grupi G i da će ruku pod ruku obezbediti evropsko proleće.

Ali Seltik je uspeo da se ustane iz nokdauna, dva puta je pobedio Ferencvaroš, a večeras je bio nadomak pobede u Leverkuzenu kojom bi se poptuno vratio u trku za prolaz pred meč poslednjeg kola protiv Betisa na svom terenu. Nemci su prvi poveli, Seltik preokrenuo na 2:1, ali je Leverkuzen u poslednjh 10 minuta meča dao još dva gola i zabeležio pobedu 3:2 kojom je overio prvo mesto u grupi. Igrao je Škotima čak i bod u Nemačkoj pred poslednje kolo u kojem bi jurili pobedu protiv Betisa ali ih je nokautirao sjajan volej Dijabija u 87. minutu.

Betis je golovima iskusnih Kanalesa i Telja srušio Ferencvaroš 2:0 i potvrdio drugo mesto, pa će Seltik u plej-of za Ligu konferencija. posebno je sjajan bio gol Serhija Kanalesa na početku drugog poluvremena.

Zagrebački Dinamo nije iskoristio meč loptu na svom terenu protiv Genka, odigrao je samo 1:1 protiv Genka pa u poslednjem kolu ne sme da izgubi u Londonu od Vest Hema ako želi da nastavi takmičenje u Ligu Evrope. Modri su poveli golom Menala koji je izašao sam na golmana Gernka i pogodio ali su Belgijanci izjednačili posle kornera i do kraja odbranili vredan bod.

Vest Hem je ubedljivo prvi u grupi, a Dinamu je za drugo mesto potrebno da u poslednjem kolu u Londonu odigra makar nerešeno ili da se nada da Genk neće pobediti Rapid u Belgiji.

LIGA EVROPE - 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA E

Galatasaraj‚- Marselj 4:2 (2:0)

/Kikaldau 12, Ćaleta Car 30 autogol, Feguli 64, Babel 83 - Milik 70, 85/

Lokomotiva Moskva - Lacio 0:3 (0:1)

/Imobile 56 penal, 63 penal, Pedro 87/


GRUPA F

Midtjiland - Braga 3:2 (1:1)

/Svjatčenko 2, Isaksen 48, Evander 90+3 penal - Orta 43/

Crvena zvezda - Ludogorec 1:0 (1:0)

/Ivanić 57/

GRUPA G

Leverkuzen - Seltik 3:2 (1:1)

/Andrih 16, 82, Dijabi 87 - Juranović 40 penal, Žota 56/

Betis - Ferencvaroš 2:0 (1:0)

/Teljo 5, Kanales 52/

GRUPA H

Dinamo Zagreb - Genk 1:1 (1:1)

/Menalo 35 - Ugbo 45+1/

Rapid Beč - Vest Hem 0:2 (0:2)

/Jarmolenko 40, Nobl 45+2/



tagovi

FerencvarošSeltikRapid Beč

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara