Sa meča u Rimu (©Reuters)
Sa meča u Rimu (©Reuters)

Liga Konferencije: Bodo ponovo mučio Romu, Totenhem na Konteovom debiju drhtao protiv Vitesea (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.11.21. | 22:57

Živković strelac u porazu PAOK-a od Kopenhagena – 2:1

Doživeo je Žoze Murinjo u Norveškoj pre dve nedelje jedan od najsramotnijih poraza u trenerskoj karijeri, a nije mnogo nedostajalo da mu Bodo Glimt “dosoli” tu ranu usred Rima.

Ponovo je Bodo mučio Romu, ponovo je dovodio do ludila, ponovo je Solbaken postigao gol. Ali, Talija je ovog puta pomilovala Vučicu, nije dozvolila da se u Večnom gradu raduju momci sa severa.

Izabrane vesti

Golom Ibanjeza u 84. minutu posle pravog karambola u šesnaestercu gostiju Roma se spasla novog poraza od Boda – 2:2. Ali, dok su Norvežani na ivici prolaska dalje, moraće Murinjov tim da se obračuna sa ukrajinskom Zorjom oko pozicije broj dva.

Igrala je Roma neuporedivo bolje nego u Skandinaviji u prošlom kolu, ona je bila ta koja je diktirala tempo, ređala šansu za šansom, imala je više od 20 udaraca na protivnički gol, ali je Bodo taj koji je poveo. I to fantastičnim udarcem Solbakena, koji je sa ivice šesnaesterca poslao projektil odmah, iz prvog kontakta, nije ni primao, ni štopovao loptu, niti se nameštao. Bam – gol!

Naizmenično su išli golovi u nastavku meča, ponovo je Bodo vodio u drugom delu preko Bothajma, ali je Ibanjez pogotkom u kojem je lopta prešla liniju, a nije dirala mrežu, spasao Romu nove blamaže.

Totenhem se znojio na debiju Antonija Kontea na klupi. I to na potpuno neverovatan način, poštoi je posle pola sata igre vodio 3:0 protiv Vitesea. A, onda je bila panika da se sačuva pobeda – 3:2.

Holanđani kada su primili treći gol krenuli su da igraju, nisu više imali šta da izgube i uspeli su da dobro sabiju Totenhem u kućicu. Na kraju prvog poluvremena je bilo 3:2, dok je u drugom Vitese ređao šansu za šansom. Kada je Romero dobio crveni karton u 59. minutu “život” je postao još teži engleskim Pevcima, a gosti su imali duplo više šuteva na gol! Ne i sreću da neki od njih završi iza leđa Ljorisa.

Dekhi je u 82. minutu dobio drugi žuti karton, ostao je i Vitese sa čovekom manje u polju i to je bio “bronhi” preko potreban Totenhemu da bi odbio rivala od svoje mreže. A, onda je i Šubert dobio direktno isključenje i sve nade Holanđana su se ugasile.

PAOK je sebi zakomplikovao život porazom kod kuće od Kopenhagena – 2:1.

Grcima je bila potrebna pobeda da praktično završe sav posao oko prolaza, a sada stoje rame uz rame sa Slovanom iz Bratislave, dok zajedno gledaju u leđa Dancima.

Tim iz Soluna je poveo golom Andrije Živkovića, koji je lako krunisao dobru akciju njegovog tima. Iako rano vođstvo obično da krila ekipi koja je do njega došla, desilo se obrnuto. PAOK je imao igru, ređao šanse, ali je do kraja pogađao samo Kopenhagen. Dva puta, dovoljno za potpuni preokret.

Najpre je Ankersen poravnao u prvom poluvremenu, da bi Šapanac Biel u nastavku doneo vođstvo Dancima, koje su uspeli da sačuvaju do kraja i pored velikog pritiska Grka.

Mura se definitivno oprostila večeras od svih šansi za prolaz u prolećnu fazu (0:1). Slovenci iako nisu imali ni bod opredelili su se za totalnu defanzivu protiv Rena u gostima i držali su se do 76. minuta. Iako je odnos šuteva na gol do tada bio 24:3 za Francuze!

Balde je uspeo da nađe prolaz do gola Mure i doneo je tri očekivana boda Renu, koji je blizu proboja u prolećni deo takmičenja.

Do važnog trijumfa došao je i Fajenord, koji je tukao Union Berlin u Nemačkoj i domaćina sveo na vrlo tanke šanse da može da se bori za prolećnu fazu takmičenja.

LIGA KONFERENCIJE - 4. KOLO

GRUPA C

Zorja - CSKA Sofija 2:0 (0:0)

/Zahedi 87, Sajadmaneš 90+5/

Roma – Bode Glimt 2:2 (0:1)

/El Šaravi 54, Ibanjez 84 – Solbaken 45, Bothajm 65/

GRUPA E

Union Berlin – Fajenord  1:2 (1:1)

/Trimel 41 – Sinistera 15, Desers 72/

Slavija Prag – Makabi Haifa 1:0 (0:0)

/Kuhta 49/

GRUPA F

Linkoln - Slovan B. 1:4 (1:2)

/Čipolina 45+ - Grina 17, 25, Čavrić 67, Mraz 71/

PAOK – Kopenhagen  1:2 (1:1)

/Živković 8 – Ankersen 34, Bijel 50/

GRUPA G

Ren – Mura  1:0 (0:0)

/Bade 76/

Totenhem – Vitese 3:2 (3:2)

/Son 15, Lukas 27, Rasmusen ag 28 – Rasmusen 32, Bero 39/



tagovi

Bode GlimtRomaTotenhemUnion BerlinFajenordŽoze MurinjoViteseAntonio KonteAndrija ŽivkovićPAOK

Obaveštavaj me

Roma
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara