Rijad Marez okružen fudbalerima Mančester Sitija (© Reuters)
Rijad Marez okružen fudbalerima Mančester Sitija (© Reuters)

Liga kup je Sitijeva teritorija, a Vest Hem redovna mušterija

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 15:21

Liverpul u Prestonu bez Milnera, Fabinja i Keite, Lester čuva Vardija, Dele Ali izostaje za Totenhem

Prošli su Čelsi (na penale), Arsenal (relativno lako), Sanderlend je napravio malo iznenađenje (izbacio člana Čempionšipa, Kvins Park i to u Londonu), čekaju se ostali favoriti, da se kompletira lista učesnika osmine finala Liga kupa.

Branilac pehara Mančester Siti gostovaće Vest Hemu na Olimpijskom stadionu, obazriv pošto su Čekičari u minuloj rundi izbacili Mančester junajted. Kako je ovo najmanje cenjeno takmičenje u Engleskoj (mada, Građani su ga osvajali četiri puta uzastopno) očekuje se da Pep Gvardiola pruži šansu igračima skromnije minutaže u dosadašnjem toku sezone. Primera radi, štoperski tandem Ejmerik Laport - Ruben Dijaš bi mogao da odmori kako bi projektovani starteri u odbrani bili Nejtan Ake i Džon Stouns, a sve navodi na zaključak da bi od prvog minuta na terenu terebalo da se pojave Aleksandar Zinčenko i Rijad Marez. Izvesno je samo da Feran Tores neće igrati zbog povrede, dok je neizvestan Rahim Sterling (premijerligaški duel sa Brajtonom propustio zbog bola u leđima).

Izabrane vesti

Dejvid Mojes ne može da računa samo na Vladimira Coufala, Čeh se oporavlja od povrede primicača, pa su konkurenti za poziciju desnog beka Rajan Frederiks i Ben Džonson. Da Vest Hem baš i nema čemu da se nada pokazuje podatak da je od poslednjih 11 međusobnih okršaja izgubio čak deset, a da mu je u tom periodu Siti dao 33 gola!

Znatno lakši posao trebalo bi da ima Liverpul. Posebno ako se zna da ove sezone uživa na gostovanjima. Po tri gola dao je Noriču u Premijer ligi i prvoj rundi Liga kupa, isto toliko Lidsu, Brentfordu i Atletiko Madridu, a u poslednje vreme počeo da deli petice, pošto su nastradali Porto, Votford i Mančester junajted. Izabranike Jirgena Klopa čeka gostovanja Prestonu, a osim učinka van Enfilda hrabri i podatak da su od poslednjih 17 okršaja u Liga kupu sa ekipama izu nižih rangova takmičenja prošli čak 16 puta (jedino ih iznenadio Nortempton pre 11 godina).

Crveni ne mogu da računaju na povređenog Džejmsa MilneraFabinjo se oseća bolje, ali verovatno će biti u kombinaciji tek za meč sa Brajtonom tokom vikenda, teško je očekivati Nabija Keitu posle udarca Pola Pogbe u derbiju, dok je realno da Klop odmori većinu nosilaca i šansu pruži momcima poput Cimikasa, Nika Vilijamsa, Okslejd Čembrlejna, Minamina, Origija...

Preston je tek 19. na tabeli Čempionšipa i teško da može da ugrozi napadačk potentan tim gostiju, zbog čega je Liverpul dozvolio Sepu van der Bergu da igra, pošto je holandski štoper na pozajmici do kraja sezone.

Što se tiče Totehema, Nuno Espirito Santo na Turfu Muru ne može da računa na Harija Vinksa i Delea Alija, dok će u još jednom premijerligaškom okršaju Lester protiv Brajtona biti bez Džejmija Vardija (predostrožnosti radi), kao i od ranije povređenih Marka Olbrajtona, Vilfrida Endidija, Džejmsa Džastina i Veslija Fofane.

ENGLESKA, LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Arsenal - Lids 2:0 (0:0)

/Čejmbers 55, Nketija 69/

Čelsi - Sautempton 1:1 (1:1, 0:1), penalima 4:3.

/Haverc 44 - Adams 47/

KPR - Sanderlend 0:0, penalima 1:3

Sreda

20.45: (3,30) Barnli (3,40) Totenhem (2,20)

20.45: (2,10) Lester (3,45) Brajton (3,50)

20.45: (8,00) Preston (5,30) Liverpul (1,35)

20.45: (2,80) Stouk (3,25) Brentford (2,55)

20.45: (6,50) Vest Hem (4,30) Mančester Siti (1,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kupLiga kup EngleskeVest HemMančester SitiLiverpulPrestonPreston Nort End

Obaveštavaj me

Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara