Žoao Mario i Vendel (©Reuters)
Žoao Mario i Vendel (©Reuters)

Liga kup Portugalije - takmičenje koje Porto nikad nije osvojio

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 13:45

Večeras se Zmajevi bore sa drugoligašem Akademiko Vizeuom za plasman u peto finale, a tamo čeka Sporting

Liga kup tradicionalno dostiže vrhunac u ovom periodu na portugalskoj sceni, a ako oba favorita pobede, možemo očekivati izuzetno dramatično finale.

U uvodnom meču polufinala Sporting je sinoć pobedio Aruku sa 2:1 i plasirao se u borbu za trofej, dok se u drugom meču na stadionu u Leiriji sastaju Porto i Akademiko Vizeu (20.45).

Izabrane vesti

Manje značajno kup takmičenje u zemlji omeđenoj Španiji nikada nije prijalo Portu. Zmajevi ga nikada nisu osvojili, a stizali su do četiri finala. Večeras se bore za plasman u peto finale i veliki su favoriti protiv drugoligaša, koji nema šta da izgubi i može samo mnogo da dobije. Od Akademika se ne očekuje mesto u finalu, nije se smatralo da može da dogura ni do ove faze, ali je strpljivo prkosio predviđanjima.

20.45: (1,12) Porto (8,00) Akedemiko Vizeu (16,0)

Klub iz grada Vizeua ima dobre rezultate i nalazi se na petom mestu u drugoj portugalskoj ligi sa 28 bodova, samo dva manje za trećom pozicijom koja vodi u plej-of. U Liga kupu osam bodova mu je bilo dovoljno za prolaz u nokaut fazu, a u četvrtfinalu je potpuno iznenadio Boavistu (2:1).

Iako sada ima mnogo veći kalibar ispred sebe, ipak će se truditi da bude prvoklasna senzacija. Porto se trenutno oseća prijatno, posle sramnog početka nove godine kada je remizirao bez golova sa Kasa Pijom, jer je pobedio Famalikao (4:1) i Vitoriju Gimarais (1:0) u ligi i nalazi se na trećem mestu na tabeli sa 39 poena. Trenutno Zmajevi zaostaju pet koraka za liderom Benfikom.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE (LEIRIJA)

Utorak

Aruka - Sporting 1:2 (0:1)

/Dabag 58 - Paulinjo 45, 82/

Sreda

20.45: (1,12) Porto (8,00) Akedemiko Vizeu (16,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup PortugalaPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara