Liga šampiona je bila preveliki teret, Sosijedad je ponovo u seriji pobeda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 20:51

Đon Paćeko igrač odluke protiv Alavesa nakon kornera u 59. minutu utakmice - 1:0

Više nego zapaženo učešće u Ligi šampiona, a posebno dvomeč osmine finala sa Pari Sen Žemenom, ostaće u lepom sećanju na Anoeti, ali je činjenica da je eliminacija iz elitnog takmičenja izuzetno prijala Real Sosijedadu. To uostalom potvrđuju i rezultati ekipe Imanola Alguasila, koja je nakon revanša sa Parižanima vezala tri pobede u Primeri i učvrstila se na šestoj poziciji, uz nadu da bi mogla da se umeša i u bitku za novo učešće u Ligi šampiona.

Sosijedad je večeras u malom baskijskom derbiju savladao Alaves na Mendisorosi zahvaljujući uigranoj akciji kod kornera u 59. minutu utakmice - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Arsen Zaharjan je nabacio loptu na prvu stativu, gde se na pravom mestu našao Đon Paćeko i postigao prvenac u ovoj sezoni. Mladi defanzivac, ponikao u omladinskoj školi Sosijedada, iskristalisao se kao Imanolov džoker u poslednjoj liniji, a večeras mu se vratilo za veliku požrtvovanost.

Samo pet minuta ranije Paćeko je takođe pretio iz prekida, ali je Antonio Sivera dobro intervenisao. U situaciji kod odlučujućeg gola čuvar mreže domaćih je bio izuzetno neodlučan, a zakazala je i čitava odbrana Alavesa. Paćeko je ostao sam na prvoj stativi i preciznim udarcem pronašao put do gola.

Sosijedad je utakmicu držao pod kontrolom, dominirao je u posedu i strpljivo tražio način da zatrese protivničku mrežu. Jedan od glavnih aduta, kao i mnogo puta ove sezone, bio je prekid, koji se ispostavio ključnim za ostvarivanje 13. pobede u španskom prvenstvu ove sezone.

Ekipa Imanola Alguasila se približila petoplasiranom Atletiko Madridu na šest bodova udaljenosti, dok je četvrtoplasirani Bilbao jedan bod dalje. Idealnu priliku da produži niz Sosijedad će imati i u narednom periodu, pošto sledi meč sa Almerijom na Anoeti, pa gostovanje Hetafeu u predrgađu Madrida.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Kadiz - Granada 1:0 (0:0)

/Navaro 51/

Subota

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:1)

/S. Ramos 5/

Almerija - Osasuna 0:3 (0:2)

/Arnaiz 2, Budimir 9, Munjoz 61/

Valensija - Majorka 0:0

Barselona - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Rafinja 60/

Nedelja

Selta - Rajo Valjekano 0:0

Đirona - Betis 3:2 (1:1)

/Dovbik 36, 65, Stuani 90+2 - Vilijan Žoze 45+4, 76/

Alaves - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Paćeko 59/

21.00: (1,60) Real Madrid (3,90) Atletik Bilbao (5,80)

Ponedeljak

21.00: (3,20) Viljareal (3,60) Atletiko Madrid (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Imanol Alguasil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara