Mohamed Bajo (twitter©losclive)
Mohamed Bajo (twitter©losclive)

Lil uzeo Vagnera Lava iz Gvineje za 14.000.000 da zameni Jilmaza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 11:59

Korak dug poput Leaovog, vreme će pokazati da li je Mohamed Bajo još jedna sjajna Lilova kupovina na kojoj će kroz godinu-dve višestruko zaraditi

Napadački tandem Burak Jilmaz - Džonatan Dejvid dao je popriličan doprinos Lilovom osvajanju titule pre dve godine. Turčinu je u međuvremenu istekao ugovor i kao slobodan igrač se preselio u Fortunu Sitard, a tri nedelje kasnije francuski klub je pronašao čoveka spremnog da uskoči u njegove kopačke. I nije se libio da Mohameda Baja sa 14.000.000 evra obeštećenja Klermonu učini šestim najskuplje plaćenim fudbalerom u istoriji kluba.

Doduše, Jilmaz se dve godine u Francuskoj oslanjao na iskustvo i bio otelotvorenje stare golgeterske škole. Na njegovo mesto spreman je da uskoči relativno mlad fudbaler (24)... Brz, okretan, sposoban da driblinzima šalje defanzivce u kiroprakrtičarske ambulante i koji nimalo ne zaostaje ni u zavšnici. Pritom, zbog plavih dredova poprilično podseća na dugogodišnjeg napadača moskovskog CSKA Vagnera Lava.

Izabrane vesti

Minule sezone demonstrirao je da mu prelazak sa Lige 2 na Ligu 1 nije predstavljao nikakav problem. Pretprošle sezone u drugom rangu 38 utakmica, 22 gola i sedam asistencija, a u premijernoj godini u eliti na šest mečeva manje postigao je 14 i namestio pet golova.

Lil je poslednjih godina predstavljao jedan od najlepših fudbalskih izloga Evrope kupujući igrače koje je u narednim sezonama preprodavao uz višestruku zaradu. Nadaju se Doge da će ako Bajo i u njihovom dresu bude demostrirao prošlosezonske predstave moći da ga unovče kao što su to činili sa Nikolom Pepeom (kupljen za 18.000.000 od Anžea, prodat Arsenalu za 80.000.000) i sa Vikotorom Osimenom (došao iz Šarlroe za 22.400.000, prodat Napoliju za 75.000.000). Zato u Lilu nisu oklevali da deo zarade od Svena Botmana koji je otišao u Njukasl za 40.000.000 evra, preusmere na domaće tržište.

Kada je reč o fizičkim predispozicijama, neodoljivo podseća na Milanovog Rafaela Leaa sa kojim deli izuzetno dug korak. Nezahvalno je naravno upoređivati kvalitet trenutno jednog od najboljih krilnih napadača Evrope sa centarforom koji tek treba da se dokazuje. Međutim, nije zgoreg istaći da Bajo nije klasičan kamper u šesnaestercu rivala, već igrač koji se ne libi da kreira napade svog tima, te da povuče loptu sa četrdesetak metara od protivničkog gola.


tagovi

LilKlermonLetnji prelazni rok 2022Mohamed Bajo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara