Navijači Linfilda (©Reuters)
Navijači Linfilda (©Reuters)

Linfildova potera za Rendžersom

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 11:58

Tim iz Glazgova ponovo drži rekord po broju titula prvaka države, ali najuspešniji klub Severne Irske preti da ga još jednom sustigne

Glazgov Rendžersi su prekinuli dominaciju Seltika u Škotskoj i predvođeni Stivenom Džerardom sa klupe osvojili svoj 55. trofej u državnom prvenstvu. Sa tim učinkom drže svetski rekord, kao tim sa najviše titula u nacionalnim prvenstvima, ali samo korak iza je klub iz glavnog grada Severne Irske, Linfild. Sastav iz Belfasta trenutno sedi na čelu Premijeršipa sa 57 bodova, osam više od Korelejna, koji ima dve utakmice manje. U zaostalom susretu 21. kola će Plavi pokušati da održe pomenutu distancu, gostuju Balimeni (20.45), koja se bori za plasman u plej-of i vizu za kvalifikacije Konferencijske lige.

Izabrane vesti

Fudbaleri Linfilda su u seriji od pet pobeda, poslednji poraz pretrpeli su 2. marta na gostovanju protiv Glentorana (1:3). Nakon toga su pred aktuelnim šampionom redom padali Kliftonvil, Vorenpoint, Kerik Rendžers, Dangenon i Krusejdersi i to uz impozantnu gol razliku 19:1. Najbolji strelac ekipe i lige je reprezentativac Severne Irske i nekadašnji član Evertona Šejn Lejveri, koji je u tekućoj takmičarskoj godini postigao 19 pogodaka.

Naredni protivnik Plavih se nada međunarodnoj sceni. Balimena je serijom poraza (pet) u februaru značajno ugrozila svoje šanse da se domogne kvalifikacija za Konferencijsku ligu, ali je usledio niz nepobedivosti od sedam mečeva (četiri remija i tri pobede), koji je ulio nadu ekipi Dejvida Džefrija. Sa 36 osvojenih bodova iz 25 odigranih utakmica Nebeskoplavi sede na sedmom mestu na tabeli, koje vodi u doigravanja za plasman u novoformirano UEFA takmičenje, ali imaju dva boda i utakmicu više od ekipe Glenavona, pa će do kraja voditi veliku borbu za poslednju kartu koju Premijeršip dodeljuje pred pomenuti plej-of.

Balimena je poslednji put slavila protiv Linfilda 2018. godine, a u prvom delu sezone je pretrpela poraz od lidera šampionata (2:3). Vremenska prognoza predviđa celodnevnu kišu, pa nema sumnje da će natopljena travnata podloga Šougraunds stadiona predstavljati dodatnu prepreku igračima obe ekipe.

Drugoplasiranom Kolerejnu takođe predstoji gostovanje, izaći će na crtu ekipi Glenavona, koja se sa Balimenom bori za sedmo mesto u plasman u doigravanje za Konferencijsku ligu (20.45).

Popularni Bansajdersi su tim u najboljoj formi u šampionatu Severne Irske, u seriji su od šest pobeda, a već 16 mečeva ne znaju za poraz. Sastav iz Lurgana sa druge strane igra u promenljivom ritmu, na poslednjih pet nastupa je pretrpeo poraze od Portadauna, kojem se odmah i revanširao, kao i Kliftonvila i Gentorana, koji je četiri dana pre poraza uspeo i da savlada. Najbolji strelac Kolerejna je vezista Ben Doerti (11 golova), dok je pet manje postigao najefikasniji igrač Glenavona Konor Mekloski.

U prethodnom duelu ove dve ekipe mreže su se tresle osam puta, ali nije bilo pobednika. Pre spektakularnog remija Kolerejn je nanizao četiri pobede u međusobnim okršajima, a fudbaleri Glenavona su poslednji put ekipu Orana Kirnija nadigrali 2018. godine.

SEVERNA IRSKA - ZAOSTALI DUELi 20. i 21. KOLA

Utorak

20.45: (4,00) Glenavon (3,45) Kolerejn (1,85)

20.45: (5,20) Balimena (3,80) Linfild (1,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Severna Irska 1linfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara