Linta (© Star sport)
Linta (© Star sport)

Linta bi da prepiše recept Pazara: Vezaćemo četiri pobede! Pratimo proces proizvodnje, a ne finalni proizvod

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.08.22. | 14:35

„Kadrom sam zadovoljan“, kaže trener novajlije u Mozzart Bet Superligi uoči završnice prelaznog roka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle četiri uzastopna poraza, Mladost GAT traži prekid crne serije. Još Aleksandar Linta nije osvojio ni bod na kupi Mladosti u Mozzart Bet Superligi. Priliku da to učini imaće u petak, kada Novosađani na „Karađorđu“ dočekuju Novi Pazar (18.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Novosađana poručio je da posle serije loših rezultata očekuje seriju pobeda, baš kao što je to učinio naredni rival.

Novi Pazar je izgubio tri utakmice, pa vezao četiri pobede, zašto to ne može i Mladost? Verujem da je to moguće i sigurno ćemo to u narednom periodu ostvariti. Ako ćemo realno, nije nam ni raspored išao na ruku. Imali smo utakmice sa Vojvodinom, Čukaričkim, TSC-om, Partizanom, četiri od pet najbojih ekipa u Srbiji, a osim sa Topolčanima, bila smo svima konkurentan rival“, kazao je trener Mladosti Aleksandar Linta na konferenciji za medije.

Linta je istakao da domaćin poštuje Novi Pazar, ali da veruju da u pobedu.

„Novi Pazar je imao nešto lošiji start, ali je i tad igrao korektno. Sad ima seriju od četiri pobede, što je za potpuni respekt. Moja ideja je da fokus bude na našoj igri i na zahtevima koje treba da sprovedemo. Ako budemo pratili proces proizvodnje, a ne budemo mislili mnogo o finalnom proizvodu, odnosno rezultatu, mislim da imamo realne šanse da pred našim navijačima dođemo do pobede koja nam je važna. Pokazali smo u prethodnim utakmicama, protiv Partizana i Javora, da kvalitet postoji. Navijači su nam potrebni, osetili smo podršku protiv TSC-a, mnogo nam znači i ovo je prilika da obradujemo i njih. Znamo da su uz klub od treće, četvrte lige, da prate rast kluba i značiće im dobar rezultat, a nama njihova podrška“.

Prokomentarisao je parametere švajcarskog Centra za studije sporta, kojim se predviđa da će Mladost GAT ispasti iz lige.

„Nisam to ni video, ali ne mogu da gledam prognozu, to je ludost. Ne bavim se time. Ovo je ozbiljan posao, imam poverenja u momke i oni su meni pokazali da mogu da naprave dobar rezultat. Ima još 30 kola do kraja, 90 bodova je u igri... Neću dozvoliti da nas takve stvari remete, samo treba da radimo vredno i ubeđen sam da rezultat ne može da izostane“.

Osvrnuo se i na razloge loše partije u Bačkoj Topoli, gde su u prošlom kolu poraženi ubedljivo od TSC-a (0:3).

„Velike utakmice dovode do psihičkog pražnjenja, a onda je fizičko pražnjenje neminovno. Da smo dobili neku nagradu u smislu rezultata u utakmici protiv Partizana, bilo bi za nijansu drugačije... Videlo se i na zagrevanju i u toku cele nedelje da igrači nisu na potrebnom nivou. To je osnovni razlog što smo izgledali tako neubedljivo protiv TSC-a. Često se dešava da ekipe koje odigraju kvalitetno protiv velikih, u sledećoj utakmici dožive pad. Trudimo se da to sprečimo. Imate četiri aspekta fudbalske igre: taktički, tehnički, fizički i mentalni. Mi smo na psihičkom malo zakazali. Međutim i mnogo veće, evropske ekipe, sa većim budžetima prolaze kroz to, pa i mi smo upali u tu zamku“.

Linta je dodao da ne razmišljaju o prošlim mečevima i da jedan dobar rezultat može promeniti sve.

Ne gledamo u prošlost, jer je ne možemo vratiti, već isključivo na sadašnjost. Imamo dovoljno umešnosti i kvaliteta da sa svakim protivnikom odigramo egal i pobedimo. Nismo imali dovoljno umešnosti, da ne kažem sreće, da utakmice sa Javorom i Partizanom završimo u našu korist, a možda smo po prikazanoj igri zaslužili. Ako budu postojali energija i timski duh, to već u petak može da se promeni. Najsvežiji primer je naš naredni protivnik, imao je tri vezana poraza, a onda pobedili Partizan, TSC, Radnički i Napredak. Nisu to neka čuda, to se dešava. Verujem da i nas u narednom periodu čeka neki sličan scenario. Nije lako, ali iskušenja postoje da te ojačaju, a ne da te bace na kolena. Jedan dobar rezultat menja celu situaciju“.

Kada je reč o pojačanjima, poručio je da je zadovoljan trenutnim igračkim kadrom, ali da je uvek dobro jačati zdravu konkurenciju.

To je pitanje za upravu. Kadrom sam zadovoljan, ali uvek je dobra zdrava konkurencija, jer nas sve čini boljim. Ako se ukaže slobodan igrač koji nam je neophodan i da je na adekvatnom fizičkom nivou, to može samo da nam pomogne, ne može nikako da nam odmogne... Verujem u ove momke i pokazaće zašto su u Superligi“, zaključio je strateg Novosađana, Aleksandar Linta.



tagovi

Aleksandar LintaMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara