Linta dobio otkaz u drugom klubu Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 13:38

Mladost Gat posle osam utakmica raskinula saradnju sa iskusnim stručnjakom

Aleksandar Linta više nije šef stručnog štaba novosadske Mladosti GAT. Tako će novajlije u Mozzart Bet Superligi imati i trećeg šefa stručnog štaba u ovoj sezoni. Podsetimo, sezonu je kao šef stručnog štaba počeo Branko Žigić, ali se posle četiri kola rastao sa Novosađanima.

Ekspresno je na klupu „gatovaca“ tada seo Aleksandar Linta, koji je prethodno raskinuo saradnju sa Radnikom iz Surdulice, nakon dva poraza na startu prvenstva. Ipak, nakon samo osam kola, u kojim je osvojio četiri boda, uručen mu je otkaz i u Novom Sadu.

Izabrane vesti

Mladost GAT je bila u crnoj seriji rezultata, oličenoj u šest uzastoopnih poraza. Do prvih bodova Linta je na klupi Novosađana došao u Nišu, kada su Novosađani remizirali sa Radničkim (1:1), Tada su došli do daha, a potom upisali i prvi trijumf na svom stadionu protiv Spartaka iz Subotice (1:0). Delovalo je da se ostvaruje ono što je Linta prognozirao, a to je da jedan pozitivan rezultat menja celu situaciju. Ipak, pre tri dana gatovci su ubedljivo poraženi u Kragujevcu od Radničkog 1923 (3:0), što je izgleda bila kap koja je prelila čašu i signal za rastanak.

„Posle poraza u Kragujevcu od Radničkog 1923, došlo je do prekida saradnje sa Lintom i njegovim stručnim štabom. Želimo im puno sreće i uspeha u budućnosti“, stoji u saopštenju novosadskog tima.

Uprava novosadske Mladosti odlučila je da potraži novog stratega, a verovatno su procenili da je ovo najbolji momenat za to, budući da predstoji dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, pa ukoliko pronađu ubrzo rešenje za upražnjenu klupu, novoimenovani trener imaće nešto više vremena da se upozna s ekipom.

Jasno je da ko god sedne na Lintino mesto neće imati nimalo lak zadatak, a to je da izbori opastanak Mladosti u elitnom rangu. Neophodna je čarobna formula kojom bi se podigla ekipa, koja je trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli sa ukupno osam bodova iz 12 kola, sa najneefikasnjim napadačkim potencijalom, budući da su Novosađani postigli samo šest pogodaka od starta sezone.


tagovi

Aleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara