(©Starsport)
(©Starsport)

Linta i dalje bez boda: Neću odustati

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 22:33

Mladost GAT vezala peti poraz u nizu

Spoj Mladosti GAT i Aleksandra Linte još nije počeo da donosi rezultate.

Linta je četvrti meč proveo na klupi Novosađana i pretrpeo je četvrti poraz. Sa Karađorđa je bodove odneo Novi Pazar (2:1).

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Mladosti GAT istakao je da rezultat ne može doći preko noći i da je to proces za koji je neophodno vreme.

U fudbalu nekad možete da radite dobre stvari, da budete vredni i posvećeni, ali da rezultat ne dođe, a s druge strane možete raditi sve pogrešno, ali da rezultat nekako dođe. Rezultat jednostavno ne ide na kratke staze. Bez obzira što sam relativno mlad čovek, 35 godina sam u fudbalu i iz iskustva znam da ako radite dobro i ako vam grupa veruje, nema šanse da rezultat ne dođe. Fudbal je kompleksan stvar... Pogledajte recimo rezultate Mančester junajteda i Liverpula od pre dve nedelje, a oni imaju jako dobre igrače. Mislite da njihov poraz od 4:0 ne boli?“, kazao je Linta na konferenciji za medije posle novog poraza.

Linta je dodao da njegova ekipa danas nije bila na zadovoljavajućem energetskom nivou, ali da on ne namerava da odustane uprkos seriji poraza.

Prvih pola sata je rešilo utakmicu. Znali smo da su opasni iz tranzicije i oni su iz dva pasa stigli do našeg gola i postigli pogotke. Prvo poluvreme je bilo jako loše, imali smo mnogo iznuđenih grešaka, izgubljenih duela, duge lopte su bile uglavnom njihove... Nismo energetski bili na nivou na kojem je trebalo da budemo. U drugom poluvremenu bilo je normalno da napravimo neku reakciju. Dali smo gol na vreme, imali terensku inicijativu i nedostajalo je malo umešnosti da postignemo novi pogodak. Utakmica je rešena iz njihovog najjačeg oružja, a to je tranizicija. Ja sigurno neću odustati, jer su ovi momci vredni i rade veoma dobro“.

U ovom meču Linta je šansu dao trojici igrača koji obično nisu bili starteri u prethodnom periodu. U startnih jedanaest našli su se Danilo Sekulić, Nikola Stanković, kao i novajlija Lazar Arsić.

Neke izmene su bile iznuđene, neplanirane, jer su se pojedini igrači žalili na grčeve, ali to je stanje u kojem se trenutno nalazimo. Kako vreme bude odmicalo, mislim da će i to biti bolje. Sve je ovo proces, ne može ništa preko noći. Nemam šta da zamerim momcima. Nismo bili na nivou na kojem je trebalo. Ovo je ozbiljan, superligaški nivo i ako ne možeš da ga konstantno držiš, budeš kažnjen. Vreme predstoji da sve aspekte igre popravimo, i fizičke, i taktičke, i tehničke i mentalne“, zaključio je trener Novosađana Aleksandar Linta.


 

 


tagovi

Aleksandar LintaMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara