Linta pred novi debi: Nek naši protivnici dolaze sa mišlju - zar baš moramo da igramo protiv njih?

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.08.22. | 15:15

"Ne pretim nikome, ali...“, kaže trener ekipe Mladost GAT pred gostovanje u Ivanjici

Pobeda, remi i dva poraza – to je dosadašnji učinak Mladosti GAT u Mozzart Bet Superligi. Novajlije u elitnom rangu dosad nisu poražene u gostima, ali su pretpreli dva poraza na „Karađorđu“, gde igraju utakmice kao domaćini. Danak poraza od Čukaričkog u poslednjem kolu platio je šef stručnog štaba Branko Žigić, na čije je mesto stigao Aleksandar Linta. Novi strateg debi na klupi Novosađana imaće već u ponedeljak u Ivanjici protiv Javora (19 časova, TV Arena Premium 2).

Novoimenovani trener Novosađana istakao je da je cilj da Mladost GAT bude nezgodan rival za bilo kog protivnika.

Izabrane vesti

Očekujem da Mladost GAT bude prepoznatljiv po načinu igre, načinu ponašanja i da probamo da ispratimo trend dobrih rezultata poslednjih godina. Verujem da ćemo moći to da sprovedemo zajedno i da će to biti pečat koji ću ostaviti kao trener. Ne pretim nikome, ali želim da svako ko treba da igra protiv Mladosti kaže: ’Uh, da li baš moramo da igramo protiv njih?’ Naravno, za to je potrebno neko vreme, ne može ništa preko noći, ali voleo bih da krene u tom smeru, pa da vidimo dokle možemo da stignemo. Ne bih da dajem neka velika obećanja, što se kaže: neka reči budu blage, a neka dela budu jaka“, kazao je novi šef stručnog štaba Mladosti GAT na konferenciji za medije.

Prvi izazov na klupi Novosađana Linta će imati u Ivanjici. Detaljnije je analizirao igru protivnika.

Imam pun respekt za ekipu Javora. Znam dobro da je Ivanjica jako teško gostovanje, a u ovom momentu za nijansu još teže jer su u dobroj formi. Odigrali su par kvalitetnih utakmica, imaju trenera koji ima profilisan stil igre, tačno zna šta hoće da uradi. Međutim, kao sportista mislim da je normalno da se nadam pozitivnom rezultatu. Takav sam tip čoveka da u svakoj utakmici idem na pobedu i sebe ne mogu da zamislim u nekom drugom scenariju. Imam puno poverenje u momke. Obećavam da ćemo uraditi sve da najpre odigramo dobro, a onda da iz te dobre igre dođemo do rezultata kojim bismo bili zadovoljni“, optimističan je Linta pred debi.

Linta je u Novi Sad stigao nakon rastanka sa Radnikom iz Surdulice. Istakao je da je na tu epizodu već zaboravio i da je u potpunosti fokusiran na rad u Mladosti.

Onog momenta kad sam otišao iz Surdulice, na to sam zaboravio. Odrastao sam čovek i na to ne gledam nimalo tragično. Jedva sam čekao da nađem neki novi izazov, novu avanturu i mislim da sam to pronašao u Mladosti. Srećan sam što sam u Novom Sadu i u potpunosti sam usredsređen na ovaj posao koji volim, jer bez fudbala ne mogu da živim“.

Svega par treninga bilo mu je dovoljno da se uklopi u rad sa novim timom.

Zadovoljan sam atmosferom u ekipi. Momci su vredni, poslušni, disciplinovani. Nije mi bilo teško da se uklopim u ekipu sa svojim zahtevima. Kada je reč o kadrovskoj situaciji, nemamo problema, osim Mileta Savkovića, koji je duže vreme van stroja. Mislim da će biti rešeno sve sa papirologijom i da će i novi igrač Mlađović konkurisati za sastav u ponedeljak“, dodao je trener „gatovaca“ Aleksandar Linta.

Redove Mladosti ovog leta pojačao je i Miroslav Maričić, koji je celu dosadašnju karijeru proveo upravo u Javoru.

Neće mi biti lako, posebno što sam ja iz Ivanjice. Biće neobično, ali sad branim boje drugog kluba i daću sto odsto da napravimo pozitivan rezultat. U Ivanjici nas očekuje veoma nezgodno gostovanje protiv dobre, mlade ekipe sa kvalitetnim trenerom. Iako smo ostvarili loš rezultat u prethodnoj utakmici, ovu dočekujemo u dobroj atmosferi i mislim da ćemo napraviti dobar rezultat“.

Kao doskorašnji igrač Javora, poručio je da im glavni problem mogu praviti duge lopte.

Najviše treba obratiti pažnju u momentima kada izgubimo loptu jer Javor igra na prvi pas, na tranziciju, a ne iz zadnje linije, od golmana. U većini situaciji golman šalje duge lopte, a imaju jake ofanzivne igrače koji su tu da se zagrade. Međutim, ako mi budemo sigurni s loptom, mislim da nećemo imati problema“, zaključio je Miroslav Maričić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 5. KOLO

Petak

19.00: (1,95) Voždovac (3,40) Radnički 1923 (4,10)

Subota

18.55: (1,62) TSC (3,80) Novi Pazar (5,80)

21.00: (2,35) Mladost Lučani (3,10) Radnički Niš (3,25)

Nedelja

18.55: (2,00) Radnik (3,40) Kolubara (3,90)

21.00: (1,60) Čukarički (3,80) Spartak (6,00)

Odloženo

Vojvodina - Crvena zvezda

Partizan - Napredak



tagovi

Aleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara