Linta pred Partizan: Povoljan trenutak da igramo protiv njih...

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.08.22. | 14:02

“Nadam se da se neće oporaviti do nedelje”, poručio trener Mladosti GAT

Šok terapija dolaskom Aleksandra Linte na klupu Mladosti GAT na prvi utisak nije urodila plodom, budući da su Novosađani na debiju novog stratega poraženi u Ivanjici od Javora (1:2). Tako su novajlije u Mozzart Bet Superligi vezale i drugi uzastopni poraz. Pred ekipom sa novosadskog Novog naselja je novi težak zadatak, s obzirom na to da će novi izlaz iz rezultatske krize tražiti protiv Partizana, koji im gostuje u nedelju na „Karađorđu“ (19.30, TV Arena Premium 1).

Ipak, šef stručnog štaba Aleksandar Linta veruje da Mladost GAT može do povoljnog rezultata i ističe da u ovu utakmicu ne ulaze sa belom zastavom.

Izabrane vesti

„Uvek je veliki izazov igrati sa velikim protivnicima kao što je Partizan. To su utakmice u kojima nemaš šta da izgubiš, ali mnogo toga možeš da dobiješ. Partizan jeste trenutno u jednoj nezgodnoj situaciji i sigurno će hteti da napravi reakciju, ali moj fokus je kao i uvek na mom timu i mojim igračima. Nastojaćemo da uradimo ono što vežbamo na treninzima, da pokažemo energiju i želju za nadmetanjem i naravno da napravimo rezultat koji nam odgovara. Ne pretimo nikome, ali sportski je nadati se povoljnom rezultatu“, istakao je Linta na konferenciji za medije.

Šansu svoje ekipe vidi i u haotičnoj situaciji koja vlada u Partizanu posle eliminacije od kiparskog AEK-a i odlaska trenera Ilije Stolice.

„Idealan scenario nikad ne postoji, ali mislim da je ovaj momenat za nijansu povoljniji za utakmicu protiv njih. Ta Partizanova utakmica od sinoć bila je izuzetno zahtevna. Kod njih vlada nezadovoljstvo rezultatom, narušena je atmosfera i mislim da se jako teško oporaviti od toga, i psihički i fizički, za samo dva dana. Sa te strane je donekle olakšavajuća okolnost što ova utakmica dolazi u tako kratkom vremenskom periodu. Nadam se da neće uspeti da se oporave do nedelje. Ipak, poseduju kvalitet, imaju dosta internacionalaca i reprezentativaca sa zavidnom igračkom karijerom, koji sigurno imaju karakter da to sažvaću“.

Istakao je da je zadovoljan igrom ekipe i uslovima za rad.

„Ovo je već druga nedelja kako radimo zajedno. Zadovoljan sam kako to sve izgleda na treninzima. Međutim, ovo je jedan proces, a mi smo negde na početku. Momci su disciplinovani, poseduju kvalitet i mislim da ćemo kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje i osvajati bodove. Takođe, zadovoljan sam uslovima u klubu. Teren na kome treniramo je dobar, a na kojem igramo još bolji. Ljudi koji održavaju teren, rade sve to onako kako i zahtevam, i što se tiče šišanja, zalivanja, valjanja i u tom smislu nemam zamerku“.

Kada je reč o novim pojačanjima, Linta kaže da su fokusirani na dovođenje igrača koji su fizički spremni. Takođe, u potrazi su za igračem koji zadovoljava pravilo bonusa.

„Ako se ukaže nešto slobodno na tržištu, moramo biti obazrivi, ali gledamo da to bude fizički spreman igrač, koji je već u trenažnom procesu. Ukoliko se pojavi neki kvalitetan igrač za poziciju koja nam je deficitna, potrudićemo se da ga dovedemo. Takođe, bonus nam je neophodan. Imamo trojicu bonus igrača, ali su dvojica (prim. aut. Babić i Radulović) na pozajmici iz Zvezde i nisam siguran da li će moći da igraju protiv njih“.

Prokomentarisao je i težak raspored GAT-a, a uveren je da će trud uskoro rezultirati osvajanjem bodova.

„Raspored jeste bio težak i to donekle otežava stanje, jer bez obzira na to što su protivnici teški, porazi narušavaju samopouzdanje igrača. Međutim, ako budemo vredni, osvajaćemo bodove, a možda baš protiv protivnika koji su na papiru jači od nas. Dugo je prvenstvo i mnogo bodova je u igri. Bitno je da pokažemo dobru igru, a onda iz toga da dođemo do bodova. Možda nas nekad rezultat neće ispratiti kao što je bilo u Ivanjici, gde mislim da smo zaslužili remi, ali nema povratka u prošlost i fokusirani smo samo na sadašnjost i budućnost“, zaključio je trener Mladosti GAT Aleksandar Linta.

 


tagovi

Aleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara