Aleksandar Linta (©Starsport)
Aleksandar Linta (©Starsport)

Linta pred Spartak: Ključno je da prvi damo gol

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.09.22. | 14:01

“To bi nam dalo dodatno samopouzdanje “, kaže trener ekipe Mladost GAT

Crnu seriju od čak šest uzastopnih poraza, novajlija u Mozzart Bet Superligi Mladost GAT prekinuo je u prošlom kolu u Nišu, kada su remizirali sa ekipom Radničkog (1:1), a sedmicu kasnije u taboru Novosađana nadaju se da će do novih bodova doći već u nedelju pred svojom publikom, kada na “Karađorđu” dočekuju ekipu Spartaka iz Subotice (17.00, TV Arena sport 1).

Šef stručnog štaba Mladosti GAT Aleksandar Linta poručio je da je veoma važno njegov tim prvi postigne pogodak.

Izabrane vesti

Mislim da je ključna stvar, a to nismo imali u prethodnim utakmicama, da probamo da postignemo gol prvi. Golovi menjaju tok utakmice i daju dodatno samopouzdanje igračima. Bilo bi nam mnogo lakše da kvalitetnu igru krunišemo pogotkom prvi, a ne da krećemo iz nekog deficita, kao što je to bio slučaj u Ivanjici, Nišu, Kruševcu, protiv Novog Pazara, jer je to onda za nijansu teže i zahtevnije. Ne tražim nešto specifično od igrača, samo da što više imamo loptu u svom posedu. Takođe, više sam za ideologiju da ne čekamo da protivnik pogreši već da se mi sve pitamo. Igrači su sposobni to da iznesu, a to su donekle i pokazali”, kazao je trener Novosađana na konferenciji za medije.

Linta je svestan težine protivnika i smatra da je ovo jedna od utakmica u kojem mogu biti presudni sitni detalji.

Izuzev Zvezde i Partizana i donekle TSC-a i Vojvodine, sve utakmice su neizvesne i neki detalji mogu da naprave prevagu. Spartak je ozbiljna ekipa, to su pokazali na početku prvenstva kad su napravili nekoliko dobrih rezultata. Dobro su organizovani, disciplinovani, poletni, igraju sa dosta energije, tako da nam sigurno neće biti lako. Međutim, mislim da su ideja i stil koji pokušavamo da sprovedemo sve vidljiviji i željno iščekujemo utakmicu”.

Spartak je u seriji od dva poraza, a Linta smatra da je to možda i posledica pada ekipe na mentalnom planu.

Postoje ta četiri aspekta igre – tehnički, taktički, fizički i mentalni. Tehnički i taktički smo došli negde do kraja, možda samo neke nijanse možemo da popravimo, kao i fizički jer imamo stručnjake iz raznih oblasti koji se bave fitnesom u fudbalu. Taj psihički aspekat pruža prostor za napredak. Možda je upravo to razlog poraza Spartaka. Ne verujem da su oni nešto umorni nego prosto im se tako namestilo. Niz negativnih rezultata dovodi do pada samopouzdanja, uđe i anksioznost u igrače, pa igrač iz straha da ne pogreši baš najviše greši... Kao što loši rezultati idu u nizu, tako nekako idu i dobri, a imate brojne takve primere i u našoj ligi”.

“Gatovce” su juče pojačali i Milan Vidakov, koji će i ovu sezonu provesti u Mladosti na pozajmici iz Vojvodine, kao i povratnik u srpski fudbal Đorđe Denić.

Obojica će nam sigurno biti značajna pojačanja. Vidakov je bio ovde i prošle godine, tako da mu je poznat ambijent, dolazi praktično u svoju kuću. Denić nije igrao utakmice u poslednje vreme, ali je na zadovoljavajućem fizičkom nivou. Trebaće mu vremena da malo uđe u rutinu, ali ne mnogo. Već je nekoliko godina igrao u inostranstvu, veliki je profesionalac i zato smo ga i doveli”.

Osvrnuo se Linta i na atmosferu u svojoj ekipi.

Uvek smo imali dobar ambijent u ekipi, iako nismo imali dobre rezultate. Uvek su na treninzima igrači radili vredno. Ovde sam skoro mesec dana i ne sećam se da je ijedan trening otišao u nekom pogrešnom smeru, uvek je bila dobra energija. Momci su ispunjavali sve ono što im se taj dan nametne kao zadatak. Uliva mi samopuzdanje to kako se igrači ponašaju na treninzima”, zaključio je strateg novosadske Mladosti Aleksandar Linta.

MOZZART BET SUPERLIGA, 11. KOLO

Subota

19.00: (2,15) Napredak (3,20) Radnički 1923 (3,60)

19.00: (1,53) TSC (4,10) Kolubara (6,50)

Nedelja

17.00: (2,70) Mladost GAT (3,05) Spartak (2,80)

17.00: (7,75) Novi Pazar (5,00) Crvena zvezda (1,38)

19.00: (2,50) Čukarički (3,25) Vojvodina (2,90)

19.30: (1,25) Partizan (6,50) Mladost Lučani (10,0)

Ponedeljak

16.00: (2,00) Javor (3,40) Radnik Surdulica (3,90)

18.00: (2,55) Voždovac (3,15) Radnički Niš (2,85)



tagovi

Aleksandar LintaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara