Novica Maksimović u Fuseni Dijabate (© Star sport)
Novica Maksimović u Fuseni Dijabate (© Star sport)

Linta: Trebalo je psihički podići ekipu posle onakvog poraza od Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 13:09

„Hrabrom igrom možemo do bodova protiv TSC-a“, kaže trener Mladosti GAT

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle crne serije od tri uzastopna poraza, Mladost GAT nastoji da izađe iz rezultatske krize. Na prva dva meča kao novi strateg tima Aleksandar Linta je pretrpeo poraze, priliku da popravi utisak i dođe do prvih bodovaimaće u Bačkoj Topoli protiv TSC-a (nedelja, 18.00, TV Arena Sport 4).

Izabrane vesti

Svestan je ozbiljnosti zadatka.

Očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica. U pitanju je zahtevno gostovanje, igramo na terenu koji je poznat kao vruć, a protivnik ozbiljan i kvalitetan. Spada u kategoriju klubova koji su malo ispod Crvene zvezde i Partizana. Velike su mu ambicije ove, želi dasezonu završi visoko plasiran, na mestu koje vodi u Evropu. Ima TSC dosta kvalitetnih igrača i dobar stručni štab, sigurno nam neće biti lako. Svakog protivnika poštujemo, naročito ovako ozbiljnog, međutim, gledamo isključivo samo na sebe i bez obzira na sve, trudićemo se da budemo hrabri i da iz te hrabre igre dođemo do bodova, koje smo možda zaslužili u prethodnom periodu odnosno u poslednje dve utakmice“, kazao je šef stručnog štaba Mladosti GAT Aleksandar Linta na konferenciji za medije.

Novosađani su u prošlom kolu poraženi od Partizana u poslednjim trenucima meča (0:1), prethodno propustili veliku šansu za vođstvo. Primarni zadatak pred novi okršaj bio je podići moral ekipe, koja je psihološki pala posle duela sa crno-belima.

Bio je veliki izazov psihički vratiti igrače posle šokantnog poraza. Svaki je težak, ali onaj u poslednjim sekundama za nijansu teži. Osetio se psihološki pad i razočaranje kod igrača posle utakmice sa Partizanom, pa je akcenat bio na tome da ih psihološki oporavimo i pripremimo posle takvog rezultata“.

Ekipa iz Bačke Topole nije uspela ove sezone da trijumfuje na svom stadionu. Linta upozorava da rezultat nije uvek pravi pokazatelj odnosa snaga na terenu.

Kod kuće su igrali nerešeno sa Javorom i poraženi su od Novog Pazara. Gledao sam te mečeve, u oba je TSC bio dominantan. Imali su svoje šanse, ali rezultat nekad ne oslikava pravo stanje na terenu. Bez obzira što imam respekt za ceo klub, trudili smo se da psihički i fizički vratimo ekipu, jer smo se dosta potrošili u prošlom meču. Iskoristili smo ovu nedelju da se regenerišemo i spremimo za TSC. Tamo sigurno nećemo ići da se branimo, a videćemo da li će nam ta hrabra igra nešto doneti. Ako budemo u kontinuitetu hrabri i ako budemo igrali dobro, sigurno će to doneti bodove, možda baš u ovoj utakmici“, zakjučuje trener Novosađana Aleksandar Linta.



tagovi

Aleksandar LintaMladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara