Lion našao zamenu za Depaja: Ofanzivac Viljareala za 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 13:33

Čeka se samo ozvaničenje saradnje

Memfis Depaj je završio svoje za ovu sezonu zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata, ali Lion sada ponovo može lakše da diše. Jeste da će jedan od najboljih igrača još dugo biti u oporavku od najteže sportske povrede modernog doba, ali bar će u narednom periodu Holanđanin imati adekvatnu zamenu pošto iz Viljareala stiže Karl Toko Ekambi!

Viljarealov trener Havijer Kaljeha potvrdio je danas definitivni odlazak Ekambija u Lion pošto nije jutros trenirao sa saigračima, a iako je prvobitna informacija glasila da je reprezentativac Kameruna povredio koleno, iza kulisa završavao se njegov transfer u redove bivšeg francuskog šampiona.
“Toko nije trenirao zbog određenih problema. Morali smo da saniramo njegovu povredu kolena. Tačno je da su pregovori s Lionom u toku i da je najbliži odlasku“, rekao je Kaljeha, a preneli su svi relevantni francuski mediji.

Izabrane vesti

Lion će na račun Žute podmornice uplatiti 20.000.000 evra, ali tek pošto odradi pozajmicu do leta. Tada će Lion biti u obavezi da otkupi Ekambija po pomenutoj ceni.
“Koliko god želeli da ga zadržimo, ako je njegova glava na drugom mestu, onda je najbolje da pronađemo kompromisno rešenje za sve strane. On je pravi profesionalac, iako je dobio nekoliko unosnih ponuda. Jedna ga je očigledno ubedila da treba da ide“, poručio je Kaljeha.

Trener Viljareala ne isključuje mogućnost kupovine nove “devetke“ do kraja prelaznog roka, ali to će učiniti samo ako se na tržištu pojavi validna i realna opcija.

Ekambi je ove sezone odigrao 19 utakmica za Viljareal u svim takmičenjima i postigao šest golova, uz tri asistencije. Na Madrigal je stigao iz Anžea u julu 2018. za 18.000.000 evra. Nerertko se snalazi u ulozi levog krila, pa će Rudi Garsija imati opciju više na toj strani, s obzirom da je istu najviše pokrivao upravo Depaj.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara