Husem Auar (©Reuters)
Husem Auar (©Reuters)

Lion traži 60.000.000 evra za ofanzivnog vezistu – u redu stoje Arsenal, Siti i Juventus

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.08.20. | 16:55

Licitiranje bi trebalo da krene po završetku Lige šampiona

Lionova zvezda Husem Auar na meti je Arsenala, Mančester Sitija i Juventusa, a francuski klub zahteva sada oko 60.000.000 evra kako bi dao zeleno svetlo za transfer izdanka njegove fudbalske škole. Što je za oko 10.000.000 evra manje od prvobitne cene koju je Žan Mišel Ola kao predsednik kluba okačio na vezistu. Ipak, vrlo je moguće da će se i ti prohtevi Liona ispostaviti kao preambiciozni uzimajući u obzir da je pandemija korona virusa u velikoj meri uticala i na ovo tržište.

Supertalentovani 22-godišnjak je impresionirao velika imena Evropskog fudbala sjajnim nastupima u Ligi 1 u minuloj sezoni iako statistički podaci nisu impresivni (po tri gola i asistencije na 25 utakmica). Mladi Francuz je, prema pisanju Lekipa, naročito očarao Pepa Gvardiolu, ali veliko je pitanje koliko će se Siti nadmetati za njegov potpisa, sada kada je u svoje redove doveo Ferana Toresa.

Izabrane vesti

Sve zainteresovane strane će čekati kraj nadmetanja u Ligi šampiona, a bi trebalo da usledi licitacija za momka koji ima ugovor do leta 2023. godine. Auar je u takmičarskoj godini koja će biti zatvorena završnicom u elitnom evropskom takmičenju postigao devet golova i tome dodao sedam asistencija. Prvi čovek ekipe sa Lion Parka Žan Mišel Ola ne želi tako lako da se odrekne ofanzivnog veziste, ali je svestan da bi upečatljiva partija u večerašnjem okršaju sa Juventusom (21.00) mogla ozbiljno pospešiti interesovanje za Auara, a samim tim i cenu.



tagovi

Letnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara