Žuninjo (©Reuters)
Žuninjo (©Reuters)

Lion traži sportskog direktora, Žuninjo podneo ostavku

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.12.21. | 20:15

Brazilac odlazi u januaru

Lošu sezonu ima Lion, tek je na 12. mestu domaćeg prvenstva, doduše sa utakmicom manje, što je rezultat ispod svakog nivoa za takav klub. I prva žrtva zbog tog podbačaja je već pala.

Sportski direktor Liona, legenda kluba, Žuninjo Pernambukano odlučio je da podnese ostavku. Njegova odluka je neopoziva, a stupiće na snagu u januaru.

Izabrane vesti

Žuninju je trogodišnji ugovor sa Lionom isticao sledećeg leta, ali je on odlučio da se povuče pola godine ranije i time, na neki način, preuzme na sebe odgovornost za slabe rezultate u sezoni.

Tako je najbolje i za mene i za klub, koji će imati više vremena da se pripremi za sledeći korak. A i moja je želja da stanem, da uzmem preko potrebni odmor. Od prvog dana ideja mi je bila da ostanem tri sezone i ništa više od toga. Ogromna je mentalna potrošnja na ovom mestu, a ja ne želim da idem preko svojih mogućnosti“, obrazložio je Žuninjo svoju ostavku.

Nekadašnji brazilski fudbaler je svetsku slavu stekao noseći dres Liona, u kojem je bio specijalista za prekide. Osam godina je Žuninjo bio igrač ovog francuskog kluba. Ulogu sportskog direktora preuzeo je u maju 2019. godine.


tagovi

LionŽuninjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara