Lion zapretio Čelsiju, ni 40.000.000 evra nije dovoljno za napadača

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 20:25

Francuzi ne daju svoju mladu zvezdu

Otkako mu je ukinuta zabrana registracije igrača u zimskom prelaznom roku, Čelsi kuje zanimljive planove za prelazni rok i pokušaće da dovede neke igrače koje nije mogao da dovede letos. Trener Frenk Lampard je kao jedan od prioriteta označio dovođenje napadača jer nije zadovoljan Žiruom i Batšuajiem.

Lampardova najveža želja za špic je francuski napadač Musa Dembele iz Liona. Francuski mediji su danas pisali da je Čelsi spreman odmah da plati 40.000.000 evra za Dembelea, ali Lion očigledno nije raspoložen za transfer. Večeras je i Skaj Sports pozivajući se na svoje izvore potvrdio da je ponuda od 40.000.000 odbijena. 

Izabrane vesti

Francuski klub je večeras izdao saopštenje u kojem poručuje da ne želi da proda Dembelea.
„Olimpik Lion je primio k znanju određene informacije iz medija da bi Musa Dembele mogao da bude meta interesovanja drugih klubova u ovom prelaznom roku. Želimo da potvrdimo stav da Dembele nije na prodaju, kao što nije bio ni prošlog leta. Na njega najozbiljnije računamo kao na igrača oko kojeg ćemo graditi tim narednih godina“, saopštili su iz Liona.

Prema ovom saopštenju deluje da su šanse Čelsija da sada dovede Dembelea jako male. Međutim Lionov predsednik Žan Mišel Ola je već godinama jedan od najprepredneijih i najlukavijih pregovarača u evropskom fudbalu. Često je umesto da daje jake izjave o statusima svojih igrača, ali i da im na taj način samo podigne cenu i da ih proda za ogroman novac. Moguće da je to i sada strategija francuskog kluba...

Čelsi sigurno neće odustati tako lako posle ovoga, ali je pitanje da li će ponuditi više od 40.000.000 evra 23-godišnjeg napadača koji se afirmisao na Ostrvu. Prvo kao mladi talenat u Fulamu, a onda i kao sjajan golgeter tokom dve sezone u Seltiku.

Frenka Lamparda francuski napadač podseća na Drogbu i želi da pojača konkurenciju Abrahamu. Batšuaji nije napadač po Lampardovom ukusu, ali svakako neće biti prodat dok ne dođe zamena poput Dembelea. Za Belgijanca je danas ozbiljno interesovanje pokazala Aston Vila koja je zbog teške povrede ostala bez skupocenog pojačanja Veslija i mora da reaguje na tržištu. Tako da i Vila sa posebnom pažnjom prati situaciju u Lionu i nada se da bi Dembele mogao da isforsira transfer na Stamford Bridž.

Čelsijeva druga opcija je ruski napadač Fjodor Čalov iz CSKA koji košta oko 30.000.000 evra, a na radaru je i Nigerijac Viktor Osimen iz Lila kojeg želi i Totenhem.

Izvesno je da će Čelsi napustiti Olivije Žiru koji je treća opcija u napadu i malo je igrao kod Lamparda. A ostalo mu je još samo šest meseci ugovora. Čelsi je spreman da ponudi i Žirua u sklopu transfera za Dembelea, ali Francuzi nisu mnogo zainteresovani za iskusnog reprezentativca.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara