©liverpoolfc.com
©liverpoolfc.com

Liverpul ima novog Srbina: Sin Srđana Bajčetića potpisao profesionalni ugovor

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 14:24

Veliki trenutak u karijeri Stefana Bajčetića

Liverpul ima novog igrača pod profesionalnim ugovorom, a u pitanju je talentovani štoper Stefan Bajčetić. Sin nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde, Selte i Brage, Srđana Bajčetića, u potpunosti je opravdao očekivanja posle dolaska iz Selte prošle zime, a sada je stavio paraf na prvi profesionalni ugovor u karijeri i to sa jednim od najvećih klubova u Evropi.

S obzirom da je nedavno proslavio 17 rođendan, dužina ugovora ne bi trebalo da iznosi preko tri godine, što je verovatno i ovde slučaj, iako nije zvanično objavljeno.

Izabrane vesti

Bajčetić je rođen u Vigu, a u Selti je ostvario prve fudbalske korake. Liverpul je za njegovo dovođenje prošle zime izdvojio 250.000 evra.

Mladi fudbaler je četvrti srpski fudbaler koji je imao tu čast da bude član slavnih Redsa. Prvi je bio Milan Jovanović, potom je došao i Lazar Marković, a donedavno pod ugovorom na Enfildu bio je i Marko Grujić. Nije prošlo mnogo vremena, a još jedan Srbin je parafirao za Liverpul.

Bajčetić je po dolasku u Liverpul bio registrovan za ekipu do 16 godina, a od početka ove sezone je prekomandovan u omladinski tim, gde se isticao, ne samo defanzivnim kvalitetima, već i organizacijom napada, iznošenjem lopte i kvalitetnim prvim pasom, što se posebno ceni kod igrača na štoperskim pozicijama. S obzirom da je pokazao ogroman potencijal, ove sezone je u nekoliko navrata igrao i za rezervni sastav Redsa, odnosno tim do 23 godine, gde je igrao i u veznom redu, čime je potvrdio svestranost.

Ove nedelje zaigrao je i u omladinskoj Ligi šampiona, u ubedljivoj pobedi nad Portom od 4:0. Bajčetićevi kvaliteti nisu promakli Špancima, pa je mladi fudbaler prvo igrao za kadetsku selekciju, a u septembru ove godine zaigrao je i za selekciju Crvene furije do 18 godina i ostvario tri nastupa, protiv Portugalije, Švajcarske i Francuske.

Stefan Bajčetić ima državljanstvo Španije i Srbije, pa ostaje da se vidi da li postoji mogućnost da jednog dana zaigra i za Orlove.


tagovi

Stefan Bajčetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara