Liverpul izabrao novog štopera! Sutra potpisuje, ima 25 godina i nikada nije igrao u prvoj ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 20:46

Jirgen Klop krpi poslednju liniju

Još od povrede Vridžila van Dajka je bilo jasno da je Liverpulu neophodan novi štoper kojeg je propustio da dovede letos kada je osato bez Dejana Lovrena. Usledila je teška povreda Džoa Gomeza, počeo je da se povređuje Žoel Matip, pa je Klop morao da krpi štopersku liniju prekomandama Fabinja i Hendersona.

Bilo je neminovno da Jirgen Klop izađe na fudbalsku pijacu i dovede defanzivca. Pominjali su se Kabak iz Šalea, Šurs iz Ajaksa, Kunde iz Sevilje, Upamekano iz Lajpciga, Vajt iz Brajtona, Botman iz Lila, Sas iz Vulvsa, Diop iz Vest Hema... Ali sve su to bila skupe i nerealne želje.

Izabrane vesti

Napokon, Liverpul je rešio da pretposlednjeg dana prelaznog roka reaguje i dovede štopera. I to ne bilo kakvog, već prilično šokantno rešenje.

Redsi su večeras za 2.000.000 funti (oko 2.260.000 evra) dogovorili transfer engleskog defanzivca Bena Dejvisa iz drugoligaša Prestona. Pored novca, Preston će od Liverpula na zajam do kraja sezone dobiti i mladog holandskog defanzivca Sepa van der Berga.

Dejvis ima 25 godina i nikada u karijeri nije igrao u Premijer ligi ili nekom drugom prvoligaškom takmičenju. Ponikao je u Prestonu sa kojim je igrao u trećoj ligi, potom je slat na pozajmice u četvrtoligaše Jork, Tranmere, Njuport, petoligaša Sautport, da bi pre pet godina ostavio dobar utisak na pozajmici u trećeligašu Flitvudu. Tada je izborio povratnu kartu za Preston i već tri i po godine je standardan u Čempionšipu.

Ove sezone igra najbolji fudbal u karijeri, a kako mu ugovor ističe na kraju sezone, postao je solidno, a jeftino rešenje za ostale zainteresovane klubove. Prvi se javio Seltik koji je nudio 2.500.000 funti, pa je Bornmut ponudio 3.000.000 funti, ali kada je stigla Liverpulova ponuda nije bilo mnogo dileme... Iako manja, daleko je atraktivnija.

Dodatni plus za Dejvisa je što se računa kao domaći igrač i Liverpul ne mora da se reši nekog od stranaca da bi ga registrovao. Očekuje se da Dejvis sutra doputuje na lekarske preglede i potpis ugovora. 


tagovi

Ben DejvisZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara