Foto (AFP, Reuters)
Foto (AFP, Reuters)

Liverpul kontaktirao Šalke: Na pomolu trampa Kabak - Origi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 17:09

Klop još letos želeo Turčina za kojeg se raspituju mnogi evropski velikani, Origi na Tviteru raskrstio sa Redsima

Još letos je Jirgen Klop želeo Šalkeovog štopera Ozana Kabaka, ali je Liverpul okončao prelazni rok bez akvizicije u centralnom delu odbrane. Međutim, kako je Virdžil Van Dajk otišao na višemesečnu pauzu zbog povrede, a zatim sličnu sudbinu doživeo još jedan centralni bek Džo Gomez, nemački stručnjak je ponovo poželeo supertalentovanog Turčina – ovoga puta za Novu Godinu. U transferu bi mogao da učestvuje Divok Origi kojeg bi Redsi poslali u suprotnom smeru.

Nemački Skaj je obelodanio da je došlo da komunikacije premijerligaša sa predstavnikom Bundeslige u vezi sa trampom Kabak – Origi. Jasno je da bi Rudari teško pristali na prostu razmenu bez da Liverpul doplati određenu sumu novca.

Izabrane vesti

Klopu je pozicija štopera goruća bez obzira na to što je Liverpul u poslednjih mesec dana često uspevao da sačuva mrežu netaknutom, a čak i kada to nije bio slučaj samo je Atalanti u pomenutom periodu dozvolio da mu dva puta zatrese mrežu. Šalkeu je sa druge strane pod hitno poreban iskusan centarfor, jer je reč o najneefikasnijem napadu Bundesilge. Origi bi mogao ozbiljno da pomogne u popravljanju napadačke statistike koja broji svega osam golova na 13 prevenstvenih mečeva, kao i da pogodcima doprinese prekidu serije od 28 ligaških mečeva bez pobede.

Jasno je da Liverpulov junak iz pretprošle sezone Lige šampiona nije zadovoljan tretmanom koji mu pruža harizmatični Nemac budući da je odigrao svega sedam minuta u Premijer ligi, uz tri nastupa u evropskoj eliti i dva u Karabao Kupu. Uz takvu minutažu Belgijanac je prestao da se oseća kao deo tima što je jasno pokazao ukinuvši sve konekcije sa Liverpulom na društvenoj mreži Tviter, gde se više ne vodi kao igrač Redsa, već samo kao profesionalni fudbaler.

Jasno je da je rastanak neminovan, ali će branilac trofeja u Premijer ligi pokušati da ga iskoristi za ojačavanje odbrambenog bedema koji trenutno čine Žoel Matip i univerzalni vojnik Fabinjo. Isto tako je očigledno da je samo pitanje vremena kada će tim sa Feltins arene morati da proda Kabaka koji ima ugovor do 2024. i za kojeg se već ozbiljno raspituju evropski velikani, uključujući i ove sezone preporođeni Milan.

Ukoliko sklope dogovor sa Liverpulom dobili bi proverenog špica i novac pride, a deluje da ih 18.500.000 evra očekuje i na kraju sezone pošto Kiker piše da će Juventus izvesno zadržati Vestona Mekenija koji se odlično uklopio u sistem Bjankonera. Fudbaler godine u Sjedinjenim Američkim državama je izuzetno jak u kvarenju protivničkih napada i oduzimanju lopti, a pokazao je da može i da pakuje, odnosno postiže golove. Bio je strelac atraktivnog gola protiv Barselone u Ligi šampiona, kao i izjednačujućeg u gradskom derbiju sa Torinom, a uz to ima i dve asistencije. Sasvim dovoljno da ga Stara Dama planira za budućnost.



tagovi

Divok OrigiOzan KabakZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara