Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul koristi zastoj na relaciji Dortmund - Ajndhoven: PSV-u ponuđen Grujić u zamenu za Malena

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 15:30

Redsi jednim udarcem žele da reše dva problema

Fenomenalna sezona bisera PSV Ajndhovena Donjela Malena oslikana u 27 pogodaka i 10 asistencija na 45 susreta uticala je da se holandski ofanzivac nađe na listi želja brojnih evroskih giganata među kojima je najkonkretnija bila Borusija Dortmund, ali je gotovo izvesni scenario dobio neočekivani zaplet.

Milioneri su sa 22-godišnjim igračem već utanačili lične uslove i praktično se danima iščekuje samo zvanična promocija novog aduta bundesligaša, međutim činjenica da još nije došlo do transfera inicirala je polemiku o fazi pregovora te se tim povodom za Rur Nahrihten oglasio tehnički direktor Dortmunda Mihael Zorc.

Izabrane vesti

"Moramo da donosimo mudre odluke. Neophodno je da nam sve odgovara finansijski inače u nekom trenutku morate reći ne", otkrio je čelnik Milionera.

Kao prepreka na putu do realizacije transfera ispostavila se Malenova cena koju je PSV odredio, odnosno 30.000.000 evra koliko su u Ajndhovenu procenili slobodu talentovanog igrača. Uprkos zastoju, cilj Borusije je da pregovore oko nekadašnjeg đaka Ajaksa i Arsenala okonča do petka za kada je zakazan odlazak ekipe na pripreme u Švajcarsku.

"Bilo bi dobro za našeg trenera da dođe do raspleta pre odlaska u letnju bazu, ali to trenutno nije do nas", rekao je Zorc.

Zastoj na relaciji Dortmund - Ajndhoven uticao je da se u trku uključi Liverpul u nadi da bi mogao da pomrsi račune Milionera i jednim potezom reši dva problema na Enfildu. Naime, prema informacijama do kojih je stigao O Žogo, Redsi su na adresu PSV-a poslali ponudu koja podrazumeva odlazak Marka Grujića u Holandiju u zamenu za Malena.

Srpski vezista, prva akvizicija Liverpula u eri Jurgena Klopa, nije uspeo da se nametne u premijerligašu, ali je igrama na pozajmicama izazvao interesovanje te se ovog leta dovodio u vezu sa Sasuolom, ali i Hertom i Portom u kojima je već ostavio zapažen trag.

Interesenti za Grujića moraće da se odreknu oko 13.000.000 funti (ili približno 17.500.000 evra) koliko su Redsi procenili vrednost veznog fudbalera poniklog u Crvenoj zvezdi, a planove Italijana, Nemaca i Portugalaca mogla bi da pokvari ideja kluba sa Enfilda da transferom Srbina ujedno i razreše pitanje pojačanja u ofanzivi tako što bi ga dali u zamenu za Malena. Iako detalji ponude nisu definisani, jasno je da bi Liverpul morao da bude spreman i na doplatu s obzirom na to da je razlika u novcu koji dva kluba potražuju za igrače oko 14.000.000 evra.


tagovi

Marko GrujićPSV AjndhovenDonjel MalenBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara