Pedro Gonsalveš (Foto: AFP)
Pedro Gonsalveš (Foto: AFP)

Liverpul na leto kreće po novog Bruna Fernandeša, koštaće ga više nego Junajted

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 17:11

Pedro Gonsalveš iz nedelje u nedelju oduševljava u Primeiri, Redsi se već raspitivali u januaru

Iako je prošlo godinu dana otkako je Bruno Fernandeš stigao u Mančester Junajted, o odluci Mančester Junajteda da Portugalca otkupi od Sportinga za 55.000.000 evra (bez bonusa) i dalje se priča u superlativu. Doduše, učinak koji je zabeležio u dosadašnjem periodu na Old Trafordu i uticaj koji ima na igru Crvenih đavola potkrepljuju svaki hvalospev koji stigne na račun ofanzivnog veziste. Na dosadašnjih 55 utakmica u svim takmičenjima upisao je 30 golova i 20 asistencija.

Fudbaler sa ovakvim brojkama ostavlja ogromnu rupu u timu koji bez njega ostane, međutim, deluje da Sportingu ide i više nego dobro i bez Fernandeša, s obzirom na to da je posle 17 kola i dalje jedini neporaženi tim u Primeiri i posle dugo vremena može da se nada tituli. Jedan od razloga za to, verovatno i najveći, leži u tome što je uspeo da nadomesti Fernandešov dolazak. Kako? Prosto, pronašao je novog Bruna Fernandeša u – Pedru Gonsalvešu.

Izabrane vesti

Doveden sredinom avgusta, sedam meseci nakon što je Sporting ostao bez prve violine, za svega 6.500.000 evra, Gonsalvešov uticaj na igru Lavova bio je identičan onom koji je Fernandeš ima na Mančester Junajted. U prvenstvu, desnokrilni fudbaler je propustio dve utakmice. Na otvaranju sezone protiv Boaviste i duel sa Boavistom krajem januara zbog suspenzije. Na preostalih 15 mečeva upisao je 14 golova i dve asistencije.

Brojke koje, kako piše portugalski Rekord, nisu promakle čelnicima Liverpula. A kako Žoržinjo Vajnaldum još uvek nije presekao da li će da produži ugovor ili na kraju sezone napusti Enfild, šampion Engleske je primoran da polako priprema teren za slučaj da ostane bez holandskog veziste. Redsi su navodno prve kontakte ostvarili u nedavno završenom januarskom prelaznom roku, ali se konkretni koraci od Redsa očekuju tek na leto.

Ukoliko bude onako kako piše portugalski list, Liverpul će "svog Bruna Fernandeša" morati da plati čak i više od Junajteda, jer Gonsalveš u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra, na kojoj Sporting insistira. S druge strane, transfer u Liverpul bi za 22-godišnjaka značio povratak na Ostrvo, gde je već nastupao za rezervni tim “portugalske kolonije“, Vulverhempton.


tagovi

LiverpulPedro Gonsalveš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara