FOTO: Reuters (Džon Henri)
FOTO: Reuters (Džon Henri)

Liverpul ostaje veran UEFA, ali mrlja se pamti: Znali smo i tada da je Superliga protivna našoj tradiciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 15:17

Drugačiji stav nije ni bio moguć uzevši u obzir "packe" navijača od pre dve i po godine

Ideja o osnivanju Evropske Superlige izgledala je mrtvo i zatrpano uprkos kontinuiranoj podršci Barselone i Real Madrida. Jučerašnja presuda Evropskog suda pravde jasno je stavila do znanja da FIFA i UEFA ne mogu da spreče formiranje takmičenja, a na čelu sa kompanijom A22 povampirile su se nade prevashodno dva giganta sa Pirineja. Svi ostali velikani evropskog fudbala odlučni su u nameri da ostanu uz UEFA, a to važi i za Liverpul.

Bio je šestostruki šampion Evrope jedan od glavnih zagovornika novog takmičenja proleća 2021, pre nego što je posustao pod pritiskom navijača. Nije se to zaboravilo, svima je ostalo u pamćenju tadašnje opredeljenje Fenvej Sport grupe, a kasnije su se iz tabora Crvenih često oglašavali i pokušavali da se operu od "greha". Izuzetak nije bilo ni najnovije saopštenje sa Enfilda.

Izabrane vesti

"Nastavićemo da radimo sa klubovima partnerima u ECA i da učestvujemo u UEFA takmičenjima. Jučerašnja presuda ne menja prethodni stav FK Liverpul. Znali smo i tada da je takav potez (napuštanje Premijer lige i ulazak u Superligu) protivan našoj tradiciji. Predsednik Henri se tada izvinio navijačima i preuzeo odgovornost za umešanost Liverpula u ideje oko osnivanja Superlige", navodi se u saopštenju.

(2,45) Liverpul (3,50) Arsenal (3,00)

Izašao je Jirgen Klop na konferenciju za štampu pred meč protiv Arsenala (subota 18.30), a tom prilikom izjavio je da se slaže sa stavom kluba, ali i presudom koja je juče donešena.

"Slažem se 100 odsto i sa saopšenjem našeg kluba i sa presudom. Moramo da shvatimo da UEFA i druge fudbalske federacije ne mogu da rade sve što žele".

Podsetimo, u prethodna 24 časa mogućnost igranja u Superligi odbacilo je mnoštvo evropskih velikana i važnih činilica međunarodnih takmičenja: Bajern, Mančester Junajted, Atletiko Madrid, Roma, Sevilja, Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen, Seltik, Mančester Siti, Monako, Bajer Leverkuzen...



tagovi

LiverpulJirgen KlopEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara