Ibrahima Konate (©AFP)
Ibrahima Konate (©AFP)

Liverpul pronašao štopera: Porcelan od 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 09:51

Nije gotovo, ali je veoma blizu dogovora sa Ibrahimom Konateom. Na meti i Donjel Malen i Vilfred Singo

Shvatili su na Enfildu da su u problemu čim se saznalo za povredu Virdžila van Dajka. Kad su potom stradali i Džo Gomez i Žoel Matip znali su – ode sezona. Još od jeseni zato u Liverpulu traže štopera. S tim da se Jirgen Klop ne zadovoljava bilo kim. Sada ga je izgleda i pronašao. Prema saznanjima pouzdanog Atletika, Redsi su na pragu dogovora sa Lajpcigovim Ibrahimom Konateom.

Nije još sve završeno, ali je vrlo blizu realizacije. Lajpcig nema pravo glasa, jer će Liverpul svakako aktivirati izlaznu klauzulu od 40.000.000 evra.

Izabrane vesti

Čak i doba korone nije to preveliki novac, mada treba imati na umu da je 21-godišnji štoper sklon povredama zbog čega je ove sezone odigrao samo 415 minuta u Bundesligi. Prošle sezone skromnih 567 minuta, opet zbog povrede. Sezonu ranije bio je standardan, a sad je sa reprezentacijom Francuske na U21 Evropskom prvenstvu.

(1,32) Ekvador (5,10) Bolivija (10,0)

Liverpul ipak mora da dela, ovog leta igraće se i seniorsko Evropsko prvenstvo što povećava šanse od novih povreda. Januarske novajlije nisu se proslavile. Ben Dejvis još nije odigrao ni minut nakon dolaska iz Presina za svega 1.850.000 evra. Ozan Kabak je stigao na pozajmicu iz Šalkea, ali još se na Enfildu raspravlja o tome da li za njega vredi dati 20.000.000 evra plus bonuse za otkup ugovora. Natanijel Filips i Ris Vilijams su zato povremeno uskakali, kao i vezisti Džordan Henderson i Fabinjo, a i oni su imali svojih zdravstvenih problema.

Još ranije su se Redsi zato dovodili u vezu sa Dajoom Upamekanom, ali je on izabrao Bajern. Otud njegov saigrač iz Lajpciga Ibrahima Konate. Lajpcig je već doveo Strazburovog Mohameda Simakana, te Joška Gvardiola iz Dinama, pa bi mogli da puste i Konatea.

U međuvremenu, Gazeta delo Sport ponavlja priču da Liverpul i Juventus vode bitku i oko napadača PSV-a Donjela Malena s tim da su Redsi sada u pol poziciji. Tutosport navodi da su Redsi već ponudili i 20.000.000 evra za ofanzivnog beka Torina Vilfreda Singa, ali da su Italijani to glatko odbili. Singo bi trebalo da bude podrška Trentu Aleksander Arnoldu, pošto Liverpul trenutno tu ima samo još 19-godišnjeg Neka Vilijamsa.


tagovi

Ibrahima Konateletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara