Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Liverpul se "šesticom" vratio u trku, Salah iz penala do dabl-dabla, Totenhem sve prosuo protiv Barnlija

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 22:39

Liverpul ubedljivim trijumfom smanjio zaostatak za Sitijem na minus tri, Sparsi podbacili na Turf Muru

Za vikend se dalo naslutiti, sada je i zvanično - ponovo imamo uzbudljivu šampionsku trku u Premijer ligi. Liverpul je u zaostalom meču na Enfildu ubedljivo savladao Lids i prišao Mančester Sitiju na tri boda zaostatka - 6:0 (3:0).

Nije Jirgen Klop želeo da štedi svoje najbolje igrače za finale Liga kupa protiv Čelsija u nedelju, na teren je poslao praktično najbolji sastav kojim u ovom trenutku raspolaže - Diogo Žota povređen, Džordan Henderson ušao sredinom drugog poluvremena - i za nešto više od pola sata sravnio sa zemljom posrnulu četu Marsela Bijelse.

Izabrane vesti

Redsi su definitivno u usponu, i gledajući striktno rezultate, u boljoj formi od Sitija ulaze u finiš šampionske trke. Večerašnji trijumf na Enfildu bio im je šesti u Premijer ligi, a ukupno deveti u svim takmičenjima. Kao i ispod gotovo svakog prethodnog, i ispod ovog potpisao se - Mohamed Salah. Ko bi drugi?

Egipatski kralj postigao je dva gola, oba iz potpuno opravdano dosuđenjih penala - Liveprul time preskočio Mančester Junajted po broju dosuđenih jedanaesteraca, sada ih imaju najviše u istoriji Premijer lige (171) - a između svojih pogodaka namestio je jedan Džoelu Matipu koji se neočekivano ubacio u napad i poput svojih saigrača u napadu, umešno matirao Ilana Melijea na fantastičnu Salahovu asistenciju. Egipćaninu je to bila deseta u prvenstvu, a kako pride ima i 19 golova, prvi je igrač u Premijer ligi koji je stigao do "dabl-dabl" učinka, a uz Sasuolovog Domenika Berardija tek drugi u pet najkvalitetnijih evropskih liga.

Najbolji strelac engleskog šampionata je i kod četvrtog gola domaćina odradio veliki posao, pasom "ispod ruke" uposlio je rezervistu Džordana Hendersona, a ovaj nesebično dodao do Sadija Manea. No, Liverpul ni tu nije stao, u samom finišu, kada je Lids samo čekao da Majkl Oliver odsvira kraj, Redsi su još dva puta matirali Melijera, Mane doduše na prazan gol, a Virdžil Van Dajk posle kornera, obojica u nadoknadi meča za najubedljiviji trijumf ove sezone.

Mogao je Liverpul pre da postigne još neki gol, više nego dobre prilike imali su i Endi Robertson, Fabinjo i Kurtis Džouns, ali je Melije demonstrirao delić svojih golmanskih kvaliteta u sudaru sa pomenutim igračima. Pristojnu partiju imao je u Luis Dijaz, zimsko pojačanje iz Porta, u nekoliko navrata izmaltretirao desnu stranu Paunova, ali nije uspeo da se upiše u strelce.



Totenhem je za razliku od Liverpula u svojoj trci, onoj za mesto u Ligi šampiona, napravio ogroman korak unazad. Nakon što su za vikend uzeli skalp šampionu Engleske Mančester Sitiju, fudbaleri Antonija Kontea su ono teško zarađeno na Itihadu prosuli na Turf Muru protiv Barnlija - 0:1 (0:0).

Pobedonosni pogodak postigao je kapiten Barnlija Ben Mi glavom posle centaršuta Džoša Braunhila iz slobodnog udarca sredinom drugog poluvremena. Totenhem nemoćan, ni blizu da naudi Niku Poupu - prvi put u karijeri sačuvao mrežu protiv Pevaca - kao što je u prošlom kolu Edersona. U prvom poluvremenu bez šuta u okvir gola, u drugom tek nešto opasniji - dva, ali je čvrsta, organizovana odbrana uspela da zaustavi po ko zna koji put neinspirisanu navalu londonskog tima.

Drugi uzastopni trijumf za Barnli znači i skok na 18. poziciju - preko Votforda koji je pretrpeo ubedljiv poraz od Kristal Palasa na svom terenu (1:4) - te sada zaostaje dva boda za Evertonom i Njukaslom od kojeg pride ima i utakmicu manje. A do pre dva kola bio je na dnu... Priznajte, bili ste ih otpisali.

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 13, 18. I 19. KOLA

Sreda

Barnli - Totenhem 1:0 (0:0)

/Mi 80/

Votford - Kristal Palas 1:4 (1:2)

/Sisoko 18 - Mateta 15, Galaher 42, Zaha 85, 90/

Liverpul - Lids 6:0 (3:0)

/Salah 15pen, 35pen, Matip 30, Mane 80, 90+1, Van Dajk 90+3/



tagovi

Kristal PalasBarnliTotenhemMohamed SalahLiverpulPremijer ligavotfordlidsLids Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara