Ibrahima Konate (©Reuters)
Ibrahima Konate (©Reuters)

Liverpul u narednih 48 sati dovodi štopera – Konate za 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 11:03

Mladi francuski reprezentativac stiže iz Lajpciga

Šuška se već mesecima, sad je zaista vruće. Svi ostrvski mediji redom pišu da bi Liverpul u narednih 48 sati trebalo da finalizira transfer Ibrahima Konatea, Lajpcigovog štopera koji će Redse koštati okruglo 40.000.000 evra koliko iznosi izlazna klauzula u njegovom ugovoru.

Dolazak Konatea znači i da Liverpul neće aktivirati klauzulu po kojoj je za 21.000.000 evra mogao da od Šalkea otkupi Ozaka Kabaka. Turčin je na Efild stigao zimus kako bi zakrpio rupe u odbrani posle povreda Virdžila van Dajka, Džoa Gomeza i Žoela Matipa, ali nije uspeo da pokaže da je centralni bek u koga Jirgen Klop može da se pouzda.

Izabrane vesti

Otud 22-godišnji Konate, tek da se Liverpulu ne desi opet da na štoperu krpe Fabinjo i Džordan Henderson, mada su u završnici sezone solidan utisak ostavili mladi Natanijel Filips i Ris Vilijams. Ben Dejvis, koji je kao i Kabak stigao u januaru, još nije ni debitovao.

Konate je pak viđen kao štoper vrhunske klase, mada je zbog decembarske povrede članka pauzirao dva meseca pa u nastavku sezone uglavnom sa klupe gledao kako Lajpcigov gol čuvaju Dajo Upamekano, Vili Orban i Lukas Klosterman.

Sada je na putu da preuzme drugo mesto na listi najskupljih defanzivnih pojačanja Liverpula iza neprikosnovenog Virdžila van Dajka.

Liverpul ide dalje, dovodio se u vezu i sa Realovim Rafaelom Varanom i Aston Vilinim Džekom Grilišom, mada je ovaj prvi i na meti Mančester junajteda, a ovaj drugi Mančester Sitija. Borusijin ubojiti špic Erling Haland se naravno povezivao sa manje-više svim top klubovima Evrope, pa tako i sa Redsima.

S druge strane, Žoržinjo Vajnaldum kao slobodan igrač ide u Barselonu.



tagovi

Ibrahima Konateletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara