Bernardo Silva i Džejms Milner (©Reuters)
Bernardo Silva i Džejms Milner (©Reuters)

Liverpulov navijač pljuvao na Sitijevu klupu, Gvardiola grmi na sudiju: Morao si da isključiš Džejmsa Milnera

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 09:43

Trener Građana nezadovoljan uprkos bodu osvojenom na Enfildu

Dva puta je Liverpul vodio, dva puta se Mančester Siti vraćao i na kraju osvojio bod na gostovanju kod možda i najvećeg rivala u borbi za titulu. Pa opet, Građani se nisu zadovoljni vratili sa Enfilda. Štaviše, osim fudbalske žali postoji i gnev zbog ponašanja jednog navijača Liverpula, koji je navodno pljuvao na klupu gostujućeg tima zbog čega se Siti i zvanično žalio, dok su domaćini otvorili istragu.

Izabrane vesti

Rekli su mi za to, nisam video. Prilično sam siguran da će Liverpul povući određene poteze protiv te osobe. Znam da je Liverpul veći od takvog ponašanja, a u svakom klubu postoje osobe koje zbog emocija ne znaju da se ponašaju“, mirno je posle meča prokomentarisao Pep Gvardiola.

Druge stvari njega nerviraju. Tačnije, jedna stvar. Odluka sudije Pola Tirnija da Džejmsu Milneru ne svira drugi žuti karton zbog faula nad Bernardom Silvom pri rezultatu 1:1. Gvardiola je zbog oštrih protesta još na terenu i sam dobio žuti karton.

Morao je meni da pokaže žuti karton, ali je morao pre toga da pokaže i drugi za Džejmsa. U ovakvim utakmicama razlike su toliko male da to pravi ogromnu razliku. Ne znači da bismo dobili na Enfildu, ali ovo je bilo previše očigledno da se ne dosudi drugi žuti karton“, decidiran je Gvardiola.

Da se Tirni uhvatio za džep, Siti bi imao dvadesetak minuta da pokuša da stigne do sva tri boda.

On zna da je ovo žuti karton. Razumem pritisak. Ali ovakva odluka mora da se donese u sekundi. Posle toga su pogodili za 2:1 iz Milnerovog prostora. Sada sam manje ili više zadovoljan zbog boda, ali mogli smo i da izgubimo i bio bih besan. Sudija sigurno zna da je ovo bio drugi žuti karton“.

Zanimljivo, posle meča Gvardiola je u tunelu sreo baš Milnera, ali njega ne krivi. Lepo su se ispričali.

Dao mi je neke golf savete. Mnogo je bolji u golfu nego ja. Razgovarali smo malo o utakmici i kartonu, šalio se“, otkriva Pep.


tagovi

Pep GvardiolaDžejms Milner

Obaveštavaj me

Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara