Diogo Žota (©AFP)
Diogo Žota (©AFP)

Liverpulova podrška za Salaha, Firmina i Manea od 43.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 10:30

Redsi dobili univerzalno napadačko rešenje

Čekalica u kojoj su glavni protagonisti bili Liverpul, Bajern i Tijago Alkantara jedna je od najdužih ovog leta koja je dobila željeni epilog. Redsi su na posletku dobili jednog od najkreativnijih vezista današnjice za siću, nešto slično izveo je Real Madrid 2014. kada je za 25.000.000 uzeo Bajernu Tonija Krosa.

Uglavnom, kupovinom reprezentativca Španije, Liverpulu se izgleda osladilo pa je u istom danu završen još jedan kapitalan transfer – Diogo Žota stiže iz Vulverhemptona za 43.000.000 evra. Lični uslovi su dogovoreni, za sada je obelodanjeno jedino da podrazumevaju petogodišnji ugovor, a čelnici klubova su se takođe rukovali na pomenutu novčanu svotu. Čeka se samo potpis i zvanična promocija, odnosno slika sa dresom.

Izabrane vesti

Jirgen Klop je kao kakav vojni taktičar, zamazao oči javnosti, jer je u istom danu glavno pitanje bilo da li će se šampion Engleske boriti za Votfordovog Ismailu Sara ili Barseloninog Usmana Dembelea. Klop je dao levi migavac, skrenuo desno i pokupio uzdanicu Vulvsa koja je prethodnu sezonu završila sa 40 nastupa i 16 golova u svim takmičenjima. Nerazdvojni trio Salah, Firmino, Mane dobio je konkurenciju, ili bolje rečeno bekap opciju. Jer Portugalac može da odigra i po krilu i u špicu. Prethodno je pojačana konkurencija na levom beku, gde će Endija Robertsona povremeno menjati Grk Kostas Cimikas.

I dok su Žota i Cimikas svesni da na Enfild dolaze da odgovore zahtevima nemačkog stručnjaka onda kada on proceni da je potrebno da se nađu na terenu, Alkantara takođe zna gde mu je mesto. Bez konkurencije 29-godišnji Španac je najkreativniji fudbaler fudbaler Liverpulovog veznog reda, neko bi rekao u ovom trenutku najbolji plejmejker Evrope i verovatno ne bi pogrešio.

Da se vratimo na Dioga Žotu. Njegov dolazak na Enfild gotovo izvesno najavljuje par izlaznih transfera. Za početak, mogao bi da ode Đerdan Šaćiri, a videćemo gde će Hari Vilson, odnosno Rajan Bruster. Njih trojica generalno ne bi imali zapaženu minutažu, a Žotino pojavljivanje

Liverpul iza sebe ima jedno vanserijsko i dva kvalitetna pojačanja za 86.000.000 evra. Mali novac za strašno osveženje ekipe koje je sa četiri gola u prvom kolu, doduše i tri primljena, jako krenula u odbranu titule.






tagovi

Diogo ŽotaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara