(©MN Press)
(©MN Press)

Ljajić na kormilu Majstora sa Novog Beograda

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 14:39

"Krajem osamdesetih godina prošlog veka, kao igrač, imao sam ponudu da odem u Radnički. Zvao me je lično Ljubiša Tumbaković da mu „zategnem“ odbranu", priseća se fudbalski stručnjak iz Novog Pazara

Pre tačno godinu dana završio je priču u njegovom Novom Pazaru, u kojem je licencom "pokrivao" tadašnjeg šefa struke Plavih Damira Čakara, a sada je fudbalski trener Izet Ljajić otvorio novo poglavlje u karijeri. Do kraja polusezone vodiće člana Mozzart Bet Prve lige Radnički sa Novog Beograda.

Radničkom, nekadašnjem elitnom ligašu u okvirima skraćene Jugoslavije, baš i ne cvetaju ruže. Uoči 17. kola u drugostepenom srpskom fudbalskom rangu, popularni Majstori sa Novog Beograda su 13. među 16 klubova sa 14 bodova na kontu. Svega četiri boda manje ima poslednjeplasirana Mladost GAT iz Novog Sada.

Izabrane vesti

Novobeograđani su sredinom oktobra prekinuli skoro pa četvoromesečnu konekciju sa Dejanom Rađenovićem. Ekipu je nastavio da vodi Branko Čavić, a sada je tu i Ljajić, koji je UEFA PRO licencu stekao 2013. godine u Sarajevu.

"Izgleda da mi je Radnički bio suđen. Krajem osamdesetih godina prošlog veka, kao igrač, imao sam ponudu da odem na Novi Beograd. Zvao me je lično Ljubiša Tumbaković da mu „zategnem“ odbranu. Tek sad su se sklopile kockice, posle toliko vremena", priča Ljajić za Mozzart Sport.

Ovog puta poziv je uputio Dragan Aca Bulić.       

"Zvao me je prvi čovek Radničkog. Jednostavno, Acu Bulića nisam mogao da odbijem. Moji motivi su isključivo sportski. Poštujem klub sa Novog Beograda. Igrao sam na tom stadionu mnogo puta, ali u dresovima mlađih selekcija Rada i Partizana".  

Računica je jasna – osvojiti što više bodova do kraja jesni. 

"Imamo još četiri utakmice u 2023. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat. Mislim da je Radničkom mesto u prvoligaškom plej-ofu. U mom stručnom štabu je i bivši golman Novog Pazara Borivoje Ristić. Uspešno smo sarađivali kraj Jošanice", ističe Ljajić.

Izet Ljajić ranije je samostalno vodio Ibar iz Rožaja, pazarsku Jošanicu, Bane iz Raške i Tutin. Imao je angažman u omladinskoj školi Novog Pazara, kao i u Fudbalskom savezu Srbije, gde je bio uključen u rad mlađih selekcija.

Najduže se, ipak, zadržao u Novom Pazaru. U plavom taboru pomagao je Čakaru, Draganu Radojičiću, Kenanu Kolašincu, Nešku Milovanoviću, Zoranu Govedarici, Zoranu Mariću, Radmilu Ivančeviću, Mladenu Dodiću, Petru Kurćubiću, Miloradu Kosanoviću, Dragiju Kanatlarovskom, Zoranu Njegušu, Milanu Milanoviću, pokojnom Nebojši Vučićeviću, Slavenku Kuzeljeviću, Dragoljubu Bekvalcu, Ljubomiru Ristovskom, Nenadu Milovanoviću, Mihailu Ivanoviću, Fikretu Grboviću i Dušanu Jevriću.      


tagovi

Radnički Novi BeogradIzet LjajićMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara