Adem Ljajić (©MN Press)
Adem Ljajić (©MN Press)

Ljajić startuje na krovu, vrebaju Suma i Šćepović

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 14:08

Na pobedu nad Voždovcem čekaju u Pazaru skoro osam i po godina, dok trijumf u Zaplanjskoj ulici sanjaju bezmalo deceniju

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Šamar iz Lučana još pecka Plave, ali vreme je za novi izazov i još jedno gostovanje. Adresa – Zaplanjska ulica, prethodna iskustva – gorka! Sve u svemu, uvertira za deseto kolo Mozzart Bet Superlige i duel sa Voždovcem u prestonici (ponedeljak, 19.00 – Arena Sport 1 Premium) nije baš prijatna po pazarsko uho, ali se gosti nadaju da bi muzičko delo za njih na kraju moglo da ima potpuno drugačiji prizvuk.

Izabrane vesti

Prošle sezone je Voždovac na startu prvenstva slavio na "krovu" protiv silnog Novog Pazara pod komandom Vladimira Gaćinovića (1:0), pa je koji mesec kasnije, kad je Novopazarce već preuzeo Damir Čakar, podeljen plen kraj Josasanice (0:0). Ni Davor Berber nije imao rešenje za popularne Zmajeve u takmičarskoj 2022/23. Borisav Burmaz ugasio je svetlo domaćinu u sudijskoj nadoknadi (0:1).

Slično je bilo godinu ranije, pa i sezonu pre toga… Na pobedu nad Voždovcem čekaju u Pazaru skoro osam i po godina, dok trijumf na veštaku u prestonici sanjaju bezmalo deceniju. Neprijatnu tradiciju probaće da sruši družina Siniše Dobrašinovića, koja za sedmoplasiranim Voždovčanima zaostaje dva boda i kaska tri pozicije na tabeli.

"Voždovac je odlična ekipa, isto se odnosi i na klub. Tamo već godinama postoji sistem. Forsiraju mlade igrače, od kojih i žive. Po nekom mom mišljenju, ove sezone igraju najlepši fudbal u Srbiji. Izuzetno je teško suprotstaviti se toj njihovoj mladosti. Agresivni su sa loptom i bez nje. Žele posed, a to je nešto čemu i mi težimo. Čini mi se da je predstojeća utakmica izazov mojim igračima, takođe i meni. Mislim da postoji šansa naravno. Mi smo kvalitetna ekipa. Potrebno je samo da radimo isto što i na treninzima. U tom slučaju, ne bi trebalo da bude problema", priča Dobrašinović za Mozzart Sport.

Pazarske ljubitelja fudbala interesuje da li je došlo vreme za prvi ovosezonski start Adema Ljajića. Dobrašinović odmah otklanja dilemu, ako je i postojala.

"Mislim da jeste. Radio je dobro. Ono što je odigrao protiv Mladosti i u duelu sa Napretkom pre toga, pokazuje da je nadošao. Možda ne za svih 90 minuta, ali da startuje – da".

Sejduba Suma će verovatno krenuti sa klupe, mesta u protokolu trebalo bi da bude i za Marka Šćepovića.

"Mišim da će i Šćepović da bude sa nama. Njegova potencijalna minutaža zavisi od situacije na terenu. Mislim da postoji mogućnost da i on debituje. Sad, koliko bi mogao da igra… Pa, mislim, ne mnogo. Još uvek nije dovoljno fizički spreman", konstatuje strateg rodom iz Berana.

Zbog podloge u Zaplanjskoj, Pazarci su se na nekoliko dana dislocirali iz trening kampa na Atletskom stadionu. Baza je nakratko postao Sportski centar Šutenovac i tamošnja veštačka trava.

Osim u Lučanima pocrvenelog veziste Adetunđija Rasaka Adešine, svi ostali su u stroju.

Dobrašinović se još jednom osvrnuo na poraz od Mladosti.

"Mislim da smo dosta naučili u Lučanima. Potrebno je da imamo malo više odgovornosti, da od prvog minuta uđemo agresivno i skoncentrisano. Bez obzira šta se tamo dešavalo i na koji način smo izgubili, mislim da smo fudbalerima Mladosti dozvolili da uzmu ta tri boda", pošteno će, kao i uvek, šef struke Novog Pazara.


tagovi

Adem LjajićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara