Ugo Ljoris (©Reuters)
Ugo Ljoris (©Reuters)

Ljorisov neslavan kraj posle 11 godina? Završio sezonu, možda više neće ni braniti za Totenhem

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 17:45

Kapiten londonskog tima se do kraja sezone neće vraćati na teren, a čelnici kluba već neko vreme mu traže zamenu

Totenhemova borba za mesto u Evropi postaje sve teža pošto se na seriju od četiri meča bez poraza posle koje se praktično oprostio od Lige šampiona nadovezala informacija da će u finalne bitke morati bez kapitena. Pred konferenciju za sutrašnji meč sa Kristal Palasom trener londonskog kluba Rajan Mejson potvrdio da se Ugo Ljoris neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine i tako povećao šanse da iskusni francuski čuvar mreže više neće nastupati za Pevce.

Ljoris se povredio u debaklu od Njukasla pre nepune dve nedelje, morao je već na poluvremenu da napusti igru zbog problema sa butnim mišićem, koji se na kraju ispostavio većim nego što se isprva mislilo da jeste.

Izabrane vesti

"Ugo je završio sezonu. Dobili smo rezultate. Očigledno, oni su razočaravajući, čega smo se i plašili od samog starta. Uradili smo potom još nekoliko testova i on neće igrati ponovo ove sezone", rekao je Mejson na današnjoj konferenciji za medije.

Upitan da li to znači da je Ljoris već odigrao poslednju utakmicu za klub, Mejson se uzdržao od spekulacija.

"Ne mogu da govorim o sledećoj sezoni. Ono što mogu da kažem je da on ima veoma važnu ulogu za nas do kraja sezone. On je naš kapiten i potreban nam je. Potreban nam je da bude veliki deo grupe i siguran sam da će biti", dodao je Mejson.

Međutim, engleskim medijima je informacija sa kojom je pred njih izašao Mejson dala povoda da se zapitaju hoće li ikad Ljoris ponovo statie među stative u dresu Totenhema. Ako se ispostavi da je utakmica sa Njukaslom njegova poslednja za londonski tim, biće to tužan završetak jedanaestogodišnjeg boravka u severnom Londonu budući da je, podsetimo, pre nego što je zbog povrede napustio igru, bio primoran da pet puta vadi loptu iz mreže.

Na kraju krajeva, ne bi trebalo da čudi ako se ispostavi da je Ljoris završio sa Totenhemom, jer iako ima još godinu dana ugovora, već neko vreme ne brani na zadovoljavajućem nivou, pride će u decembru ući u 38. godinu života, pa nije isključeno da bi na leto moglo da dođe do rastanka. Uprava mu uostalom već neko vreme traži zamenu, sada već bivši sportski direktor Totenhema Fabio Paratići pokušao je da ga odmeni Pjerluiđijem Golinijem, ali se ispostavilo da Italijan nije dorastao zadatku. Španska Marka je početkom sezone pisala da bi Jan Oblak mogao da bude Ljorisov naslednik, David Raja je takođe jedna od opcija, u slučaju da sa Evertonom ispadne iz lige i Džordan Pikford.

Ljoris je u Totenhem stigao iz Liona na leto 2012. godine za nešto više od 12.000.000 evra. Trenutno je klupski rekord po broju nastupa u Premijer ligi (361), a u svim nastupima branio je boje londonskog kluba 447 puta, mada nažalost ne može da se pohvali nijednim trofejem. To već nije samo do njega.


tagovi

Hugo LorisUgo LorisTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara