Đenaro Gatuzo (©AFP)
Đenaro Gatuzo (©AFP)

Ljubav na prvi pogled ili katastrofa u najavi? Đenaro Gatuzo trener Olimpika iz Marselja

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 13:07

Biće uzbudljivo, to je jedino sigurno

Atmosfera je bila vrela i bez njega, a sada će da pregori. Jer Đenaro Gatuzo svakako nije najbolji taktičar na svetu, ali jeste čovek koji zapaljivim stilom može da podigne učmalu ekipu. Problem je samo što u Olimpiku iz Marselja, čak i kada ekipa ne igra kako treba, ima mnogo onih koji su spremni da dodatno podgreju požar.

Svima njima sada će se pridruži i jedan od najtemperamentnijih trenera današnjice, pošto je postalo sasvim jasno da će baš italijanski strateg preuzeti brigu o timu sa Velodroma.

Izabrane vesti

Sigurno je samo da će biti uzbudljivo, jer Gatuzov temperament s jedne strane odgovara ludom gradu kakav je Marselj. S druge, previše će tu biti emocija na malom prostoru i nimalo nas ne bi iznenadilo da sve eksplodira.

Idealan spoj ili katastrofa u najavi? Čini se da treće opcije nema.

Pitanje je samo da li će biti rezultata. Kod Marselina ih nije bilo i on je otišao. A ni Gatuzo ne može da se pohvali preterano uspešnom karijeru. Vodio je Sion, Palermo, OFI sa Krita, Pizu, Milan, Napoli i Valensiju i nigde se nije baš proslavio. Mada je sa Pizom izborio promociju u Seriju B, sa Napolijem osvojio Kup, ali ni sa njima ni sa Milanom nije dobacio do Lige šampiona.

U Marselju će naći tim koji je objektivno tu negde na granici, ali i grad u kome svi misli da treba da budu prvi u Evropi, ni sami ne znaju zašto.

Večeras prvi trening, u četvrtak promocija. Ugovor do kraja sezone sa opcijom da se produži na dodatnu godinu. U klubu kakav je Olimpik to bi već bio ozbiljan podvig. Debi za vikend, protiv Monaka.


tagovi

Đenaro GatuzoMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara