Serđo Buskets (Reuters)
Serđo Buskets (Reuters)

Ljubav u Barseloni: Buskets bi ostao i za tri puta manje para

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 18:56

U slučaju produžetka ugovora stasiti vezista bi više od pola života proveo na Kamp Nou

Dugih 18 godina poklonio je Serđo Buskets, svom jedinom klubu. Među najtrofejnijim igračima je u istoriji fudbala, na pragu osvajanja devete šampionske titule u Španiji, a ukupno 33. trofeja u klupskoj karijeri. I želi ih još.

Prema saznanjima Marke, 34-godišnjak rodom iz Sabadelja spreman je da produži ugovor sa Barselonom bar do leta 2024. godine. I pored trostrukog smanjenja plate! U slučaju ostanka u Kataloniji, Busketsova zarada za sezonu 2023/24 iznosila bi 3.500.000 evra neto.

Izabrane vesti

Igrač koji je još 2005. godine bio deo La Masije svestan je finansijske situacije u kojoj se klub nalazi. U slučaju njegovog odlaska Barselona bi morala da pronađe zamenu, a s obzirom na loš finansijski fer-plej bilans, ne bi imala previše sredstava za takvu vrstu egzibicije.

Kao jedina preostala opcija za potencijalni nastavak Busketsove karijere stidljivo se pominje odlazak u MLS. Ipak, takve priče su na dugom štapu, a dodatni razlog da izgledaju tako čine i insistiranja trenera Ćavija da njegov dugogodišnji saigrač iz igračkih dana pomogne timu bar do leta 2024.

Titula na domaćem tlu, prva nakon četiri godine je izvesna, a planovi za budućnost prilično neizvesni. Eliminacija u grupnoj fazi Lige šampiona već dve sezone zaredom ukazuje na ozbiljne probleme sa kojima se Barselona susreće kada paralelno treba igrati na dva zahtevna fronta. Utisak je da bi Busketsov odlazak iz kluba u kom je od 17. godine, sam po sebi destabilizovao Barselonu i natovario joj na leđa samo problem više na transfer pijaci predstojećeg leta. Aktivnost Blaugrane na njoj je upitna s obzirom na pomenute probleme sa finansijskim fer-plejem.

Buskets je privrženost Barseloni pokazao mnogo puta i da to učini još jednom pred smiraj karijere, stekao bi još jednu šansu za poslednji ples i eventualni napad na evropski tron naredne sezone.

Emocije su tu, ljubav je tu, samo da novac još jednom ne pokvari romantiku. Znajući glavnog aktera romanse ne bi trebalo. 


tagovi

Serhio Buskets

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara