Eduard Kamavinga (©Reuters)
Eduard Kamavinga (©Reuters)

Ljuta Francuska sa novim "Kraljem" sprema osvetu Makedoniji

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 11:51

Francuzi se dobro sećaju te 2015. godine, kada su Makedonci napravili dve senzacije i ostavili ih bez plasmana na Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Makedonije do 21 godine na početku kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati 2023. godine, suočava se sa velikim izazovom. Pred "crveno-žutim" je Francuska koja će u Le Mansu (18:30) biti veliki favorit, kako meča, tako i čitave grupe H u kojoj se nalazi i Srbija.

Selektor Makedonije, Dragan Kanatlarovski, inače bivši vođa A selekcije koji je nasledio Blagoja Milevskog, dobio je težak zadatak na svom debiju. Moraće da se suoči sa jednim od najjačih evropskih timova predvođenim novom mladom zvezdom Real Madrida Eduardom Kamavingom, koji se pred sam kraj prelaznog roka preselio iz Rena u Kraljevski klub i potpisao ugovor do 2027. godine.

Izabrane vesti

18.30: (1,10) Francuska (9,00) Makedonija (16,0)

U Makedoniji nisu cvetale ruže, jer je Kanatlarovski imao nekoliko otkaza neposredno posle okupljanja. Tri igrača bili su pozitivni na koronavirus, Mario Mladenovski (Makedonija ĐP.), Adrian Hajdari (Rapid Beč) i Dimitar Todorovski (Rabotnicki), pa su otpali iz tima. Uz njih je povređen Amel Rustemovski (Vil).

Očekujemo težak meč, Francuska je apsolutni favorit u našoj grupi. Nećemo odustati, daćemo maksimum, očekujem da igramo na visokom nivou, verujem u svoje igrače. Suočili smo se sa problemom na početku priprema, četiri standardna igrača nisu dostupna, ali šta je tu je. Ostali igrači su odlično trenirali, razumeju moje ideje. Želja da se dokaže je ogromna. Radujemo se sutrašnjoj utakmici", rekao je Kanatlarovski.

Francuska ulazi u meč protiv Makedonije sa velikim motivima. Zemlja se dobro seća te 2015. godine, kada su Makedonci napravili senzaciju i pošto su ostali neporaženi u dva međusobna meča u grupi, prvi put u istoriji stigli su do mesta Evropskog prvenstva, a velikog favorita ostavili bez kontinentalnog skupa.

Tada je u prvom meču u Skoplju francuska generacija predvođena Pavarom, Kimpembeom, Tolisom, Rabiom, Lengleom i N'Kuduom gubila sa 2:0 i jedva izbegla poraz (2:2), dok je drugi meč u Francuskoj, u Le Manu, inače istom grada u kojem će se večeras igrati meč, duel je završen 1:1.

Što se tiče Srbije, ona će kvalifikacije započeti dan kasnije od ostalih rivala iz grupe H. U petak od 18 časova će "orlići" dočekati vršnjake iz Ukrajine.

(PIŠE: Martin TANASKOVSKI)

----------------------------------

Utakmicu Francuska - Makedonija možete da pratite u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.


tagovi

EURO U21reprezentacija MakedonijeFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara