Miši Batšuaji (©Reuters)
Miši Batšuaji (©Reuters)

Logika na Stamfordu: Batšuaji dobija veću platu, pa odlazi na pozajmicu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 14:04

Belgijancu će biti ponuđeno povećanje na 100.000 funti (112.260 evra)

Belgijski napadač Miši Batšuaiji je u drugom planu kod Frenka Lamparda, do kraja ugovora mu je ostalo još godinu dana, ali bi sada mogao da dobije povećanje plate. Belgijanacu će biti ponuđeno 100.000 funti nedeljno (112.260 evra), iako Lampard ne računa na njega u narednoj sezoni. Batšuaji bi odmah po produžetku saradnje bio prosleđen na pozajmicu, što je mnoge ljubitelje fudbala na Ostrvu ostvilo u čudu.

Ali šta je zapravo logika na Stamford Bridžu. Plavci su se suočili sa stiacijom da nijedan klub nije pokazao interesovanje da kupi Batšuaija ovog leta, pa pre svega žele da izbegnu njegov odlazak u bescenje narednog leta. Takođe će belgijski napadač dobiti novi ugovor, a onda biti u situaciji da se svojim igrama na pozajmici vrati na fudbalsku mapu i sebi podigne vrednost. Pored toga, Čelsi bi od kluba u kojem bi otišao na pozajmicu zahtevao da isplaćuje veći deo njegovih primanja. U ovom trenutku to bi mogli da budu Kristal Palas, Vest Bromvič i Njukasl, koji nisu bili spremi da ga otkupe od Čelsija, ali bi mogli da ga uzmu na pozajmicu. U priču bi ozbiljno mogao da uđe i Lids, koji čitavog leta traži pojačanje u špicu napada.

Izabrane vesti

Ukoliko potpiše novi ugovor po najavljenim uslovima, Miši Batšuaji bi ušao među deset najplaćenijih igrača Plavaca i dobio bi istu platu kao Ros Barkli, dok tek nešto viša primanja imali Mateo Kovačić (105.000 funti nedeljno), Olivije Žiru (110.00) i Žoržinjo (110.000).

Batšuaji je u Čelsi stigao još u julu 2016. godine za obeštećenje od 39.000.000 evra i stavio paraf na petogodišnji ugovor.


tagovi

Miši Batšuaji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara