© AFP
© AFP

Lokomotiva potvrdila: Nikolić je naš trener! Želimo mu velike pobede

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.05.20. | 15:53

Srpski stručnjak ozvaničio saradnju sa Moskovljanima

Posao karijere! Skoro će dve decenije otkako je Marko Nikolić uplovio u trenerske vode i napokon je dočekao izazov o kakvom većina stručnjaka u Srbiji mašta. Jedan od najpriznatijih trenera mlađe generacije u našoj zemlji postao je šef stručnog štaba moskovske Lokomotive.

Šest meseci posle rastanka sa mađarskim Videotonom, Nikolić je potpisao ugovor sa Rusima i od naredne sezone biće u prilici da se oproba u jednom od najkvalitetnijih prvenstava Evrope, ako se izuzmu „lige petice“. Ugovor je potpisao na dve godine, uz opciju da bude produžen na još 12 meseci.

Izabrane vesti

U saopštenju na klupskom sajtu se kaže:

„Dragi navijači Lokomotive, na današnjem sastanku Upravnog odbora, Marko Nikolić je zvanično postavljen za šefa stručnog štaba prvog tima. Srpski stručnjak stupiće na dužnost 1. juna 2020. Želimo Marku uspešan rad i velike pobede“.

Nikolić će na klupi popularnih Železničara zameniti legendarnog Jurija Sjomina. Iskusni strateg je u ponedeljak proslavio 73. rođendan, njegove zasluge za uspon Lokomotive u vrh ruskog fudbala ostaju večne, četiri puta sedeo je na klupi, doneo klubu tri titule prvaka države i šest pehara kupa, međutim, čelnici su procenili da je vreme za zaokret, za mlađe snage. Još od zime su bili u kontaktu sa Nikolićem, koji je i sam više puta dolazio u Mosvku da gleda utakmice uživo i upozna se sa ljudima iz kluba, da bi danas okončana sva nagađanja oko toga ko će predvoditi Lokose.

Upravni odbor izražava zahvalnost i divljenje Juriju Sjominu, čiji ugovor ističe 31. maja. Njegovo ime povezano je sa neki od najupečatljivijih pobeda u istoriji kluba. Zauvek će ostati u srcima svih navijača Lokomotive“, dodaje se u saopštenju, a vredi napomenuti da su ruski mediji prethodnih dana pisali kako će Sjomin ostati u klubu, samo na nekoj drugoj funkciji.

Lokomotiva je trenutno druga na tabeli Premijer lige Rusije i ako se prvenstvo ne bude nastavlo – a svi su izgledi da neće – imaće zagarantovano mesto u narednom izdanju Lige šampiona. Samim tim i Nikolić će debitovati u najkvalitetnim klupskom takmičenju Starog kontinenta. Rusi su pisali da će Nikolić po sezoni zarađivati 1.200.000 evra, a da bi mogao da inkasira dodatnih 500.000 evra u slučaju bonusa.

Što se igračkog kadra tiče, Marka Nikolića je u Lokomotivi dočekao crnogorski napadač Luka Đorđević, a pocvlače se konkretni potezi da od jeseni napad ovog kluba vodi Aleksandar Kokorin.

(FOTO: AFP)


tagovi

Lokomotiva MoskvaMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara