Josip Ćalušić (© Star sport)
Josip Ćalušić (© Star sport)

Lopta iz poslednje linije – to je ili gol ili penal za TSC

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 19:20

Odbrana Topolčana učestvovala kod tri pogotka u pobedi nad Radničkim u Kragujevcu (4:1).

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Ne manjka motivacije ekipi Žarka Lazetića, ipak se bori za Ligu šampiona. Posle poraza kod kuće od Partizana i vraćanja neizvesnosti u borbu za drugo mesto, TSC je uspeo da se povrati i ostvari dve vezane pobede. Čak osam golova u dve utakmice i jedan primljen govore o tome da je tim iz Bačke Topole krcat samopouzdanjem i da jedan poraz ne može da ga poremeti.

Izabrane vesti

Započeli su Topolčani plej-of porazom od Crvene zvezde (1:4), pobedili kad je bilo napotrebnije Čukarički (1:0), a uprkos porazu od još jednog rivala za drugo mesto, uspeli da se održe na drugoj poziciji uspehom protiv Radničkog u Kragujevcu (4:1).

Svega je bilo u igri tima sa severa Srbije. Karakterističnog visokog presinga, većeg poseda lopte u većem delu meča, golova iz prekida... Ono što zapada za oko ljubiteljima fudbala je konstantnost TSC-ovih defanzivaca koji blistaju ove sezone, kako po malom broju primljenih golova (druga najbolja odbrana lige, sa Vojvodinom i Partiznaom) tako i po učešću u napadu. Izuzev krilnih bekova Nemanje Petrovića i Miloša Cvetkovića, ali i univerzalca Stojkovića, koji su već sve navikli na svoje izlete napred, uskaču u prvi plan i centralni defanzivci Goran Antonić, Dušan Cvetinović, Nemanja Stojić, koga ume šef struke Lazetić da pomeri i na zadnjeg veznog, te hrvatski internacionalac Josip Ćalušić.

Upravo je nekadašnji štoper Dinama iz Zagreba bio jedan od protagonosta pobede u Kragujevcu. Pogodak glavom, ali i dve upotrebljive lopte u kaznenom prostoru posle kojih su igrači Radničkog skrivili jedanaesterce su njegov učinak u Šumadiji.

Gol je postigao u pravom trenutku, u završnim trenucima prvog poluvremena.

„Utakmica je bila teška i napeta, znali smo da će Kragujevčani stajati u niskom bloku, braniti se i pokušavati iz kontre i polukontre, što su i uspeli nekoliko puta. Te dve duge lopte kod penala su došle zahvaljujući odličnim kretanjima saigrača koji su to znali da iskoriste na najbolji način. Sto se tiče gola to je uvek poseban i lep osećaj, nadam se da će i nastaviti sad tako“, kaže Ćalušić u izjavi za Mozzart Sport.

Nije nepoznanica poslednjoj liniji TSC-a da šalje korisne lopte napred, čak i da upiše asistenciju. Antonić je protiv Radnika iz Surdulice upisao čak dve, a Ćalušiću je to pošlo za nogom u derbiju protiv Vojvodine u Novom Sadu, gde je uposlio Luku Ilića koji je kasnije postigao fenomenalan gol. Odlično se snalaze defanzivci Topolčana u formaciji koju preferira Žarko Lazetić, čak i kada se vrše minimalne rotacije.

„Taktika mi odgovara, posebno što mi štoperi nekad više učestvujemo u igri i to je za mene odličnao. Igrali smo više formacija ove sezone i prilagodimo se lako svemu što trener stavi pred nas“.

Igrao je rođeneni Splićanin već takmičenja UEFA, sa Modrima ima meč u grupnoj fazi Lige Evrope, dok je posle šampionske titule sa Celjem pokušao da se domogne Lige šampiona, nažalost po njega neuspešno. Prepreka klubu iz Slovenije postao je norveški Molde. Čini srećnim Ćalušića igranje u Evropi i sa Topolčanima, samo je pitanje gde će završiti klub iz Bačke Topole.

„Zbog ovakvih stvari se igra fudbal i sa tolikom željom i ljubavi, igrao sam par puta kvalifikacije, ali svaki put je sve lepši i lepši osećaj, kada znaš da se za takvo nešto imaš mogućnost da se boriš“, zaključio je Josip Ćalušić.


 


tagovi

Josip ČalušićMozzart Bet SuperligaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara