Stefan Mitrović ©Star Sport
Stefan Mitrović ©Star Sport

Lopta neće ići tako brzo: Lučani testiraju Zvezdinu sposobnost adaptacije, Stamenković najteža prepreka

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.08.23. | 09:11

Crveno-beli u Dragačevu igraju prvi zvanični meč van srpske prestonice u ovoj sezoni, u uslovima koji neće biti kvalitetni kao na stadionu Rajko Mitić

Mesec dana nakon meča sa Fenerbahčeom u Sankt Peterburgu Crvena zvezda igra utakmicu van Beograda. U međuvremenu ekipa Baraka Bahara odigrala je četiri meča na stadionu Rajko Mitć, dva prijateljska i dva zvanična, ostvarivši isto toliko pobeda uz gol razliku 17:0. Danas će brza igra srpskog šampiona biti testirana u Lučanima (18.55, AP1), protiv Mladosti koja je osvojila četiri boda u prva dva kola Mozzart Bet Superlige i još uvek nije primila gol.

Sastav Igora Savića je pokazao vrlo dobro organizovanu igru u defanzivi, u oba meča na otvaranju šampionata. Prvo je odigrao bez golova sa Radnikom na svom terenu, a onda je slavio u Pančevu, pa se nalazi u grupi od pet ekipa na deobi trećeg mesta. Na golu je blistao nekadašnji čuvar mreže upravo Crvene zvezde, Saša Stamenković, koji će biti glavna brana raspucanim napadačima srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Ostaje da se vidi da li će Barak Bahar biti u situaciji da primeni isti stil igre i na terenima u Mozzart Bet Superligi, posebno što uslovi neće biti idealni kao na stadionu Rajko Mitić, mada je na okršaju između Mladosti i Radnika u prvom kolu delovalo da je teren u Lučanima u sasvim solidnom stanju.

Sa druge strane, ekipa Igora Savića će pokušati da pronađe način da se odupre zahuktalom protivniku i proba da zaustavi Pitera Olajinku, Žan Filipa Krasoa, Osmana Bukarija, Vladimira Lučića…

"Crvena zvezda ove sezone ima izuzetno kvalitetan sastav, napravljen za takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona. Pregršt individualaca sa maksimalnim fizičkim, brzinskim i tehničkim sposobnostima. Očekuje nas izuzetno težak protivnik, ali fudbal je 'živa' i zanimljiva stvar. Mi ćemo dati maksimum da odigramo dobro, da njihove kvalitete svedemo na minimum. Kao svakoj ekipi i njima se dešavaju situacije u kojima mi možemo da tražimo šansu. U dobrom raspoloženju dočekujemo šampiona, nadam se na punom stadionu. Zvezda je magnet za publiku, posebno u ovom trenutku sa ovakvim timom. Nadam se spektaklu i da ćemo opravdati očekivanja naših navijača", rekao je Savić u uvertiri utakmice.

Crvena zvezda ima čak 14 uzastopnih prvenstvenih pobeda nad ovim protivnikom, tako da je vrlo jasno da je i ovoga puta veliki favorit. Beograđani su u okršajima sa Lučanicima poslednji put zaustavljeni 1. decembra 2016. godine, kada je na stadionu Rajko Mitić rezultat bio 2:2. U Lučanima je odigrano bez golova u revanš meču polufinala Kupa Srbije, ali nakon 4:1 za crveno-bele u prvoj utakmici, dok je u prvenstvu Crvena zvezda poslednji put zaustavljena u Dragačevu u decembru 2014. godine, kada je bilo 1:1 zahvaljujući golu Saše Jovanovića u 89. minutu. Prethodno je tadašnja ekipa Nenada Lalatovića vodila pogotkom Nejca Pečnika od 16. minuta.

Prethodnu međusobnu utakmicu ova dva tima Crvena zvezda je rešila u svoju korist golovima Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, dvojca koji zbog povreda neće biti u stanju da pomognu ekipi u ovom meču. Ipak, tako je bilo i protiv Napretka, kada se videlo da Bahar ima prilično širok izbor kvalitetnih i polivalentnih igrača.

"Znamo da će biti teška utakmica, pre svega zbog toga što prvi put igramo na strani u ovoj sezoni. Takođe i zbog toga što igramo protiv tima koji ima četiri boda iz dve utakmice. U prvoj od te dve su igrali sa deset igrača i nisu izgubili, tako da će biti teško, ali želimo da ponovo odigramo kvalitetno i zadržimo momentum, da nastavimo uspešan niz. Znamo da su dobar tim, imaju spoj iskusnih i mladih igrača, koji su talentovani. Priprema utakmice će biti ista kao i kada igramo ovde, neće se razlikovati. Pokušaću da adaptiram ekipu na rivala", rekao je Barak Bahar.

Izarealac je u prošlom kolu iznenadio velikim brojem izmena, ali se kombinacija iz okršaja sa Napretkom pokazala dobitnom, pa ovoga puta ne bi trebalo očekivati nekakve radikalne promene u odnosu na okršaj sa ekipom iz Lazarevog grada. Ostaje samo da se vidi da li će Izarealac ponovo dati poverenje supertalentovanom Vladimiru Lučiću ili će ponovo od starta zaigrati Kings Kangva. Ukoliko bude tako, u sam špic napada ponovo će se vratiti Žan Filip Kraso.

MLADOST LUČANI - CRVENA ZVEZDA (18.55, AP1)

Stadion Mladost

Kapacitet: 5.944

Sudija: Dejan Trifković

MLADOST (4-2-3-1): Stamenković – Ćirković, Milošević, Tomić, Joksimović – Udovičić, Vajračić – Tumbasević, Tomić, Mirić – Sremčević.

CRVENA ZVEZDA (3-1-4-2): Glazer - Degenek, Dragović, Rodić - Mijailović - Bukari, Kraso, Stamenić, Mitrović - Olajinka, Lučić.


Najava meča

Mladost Lučani
Crvena zvezda

Početak meča: 2023-08-11 18:55:00
Sudija: Dejan Trifković
Stadion: Mladost
4-2-3-1
1
Stamenković
12
Joksimović
16
Tomić
4
Milošević
30
Ćirković
17
Varjačić
33
Udovičić
70
Mirić
7
Tomić
8
Tumbasević
9
Sremčević
1
Saša Stamenković
12
Milan Joksimović
16
Marko Tomić
4
Ivan Milošević
30
Nikola Ćirković
17
Aleksandar Varjačić
33
Žarko Udovičić
70
Marko Mirić
7
Nemanja Tomić
8
Janko Tumbasević
9
Uroš Sremčević
T
Igor Savić

tagovi

Barak BaharSaša Stamenković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara