Loran Blan na Ekipovoj naslovnoj
Loran Blan na Ekipovoj naslovnoj

Loran Blan Abidalov izbor za trenera Barselone

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.20. | 12:20

Sve se glasnije priča

Kike Setjen nije uspeo da ubedi svlačionicu da ga zavoli, Ernesto Valverde mu je ostavio prvo mesto na tabeli, ovaj ga je ispustio i u klubu kakav je Barselona logično je da se razmišlja o novom šefu struke. Opcija da neko zameni Setjena i pre no što se nastavi takmičenje u Ligi šampiona i definitivno je propala, ali sada je sasvim jasno da se njemu već uveliko piše otkaz. A sve se glasnije priča i da bi na klupi Barselone mogao da ga zameni – Loran Blan.

Bivši francuski selektor nije prva opcija klupske uprave. Prva je Ćavi, jer bi on samim imenom smirio nervozu među navijačima. Međutim, Ćavi će izvesno sačekati izbore 2021. da Đozep Marija Bartomeu bude smenjen pa da onda sa novim predsednikom pokuša da napravi nešto veliko.

Izabrane vesti

Ti izbori su u stvari veći problem no što se misli, jer nijedan trener velikog imena ne želi da rizikuje da dođe u klub i da ga onda novi predsednik tera posle 12 meseci. Prostor za manevar tu je sužen, pa je sportski direktor Erik Abidal upro prstom u Blana.

O tome su već danima šuškali katalonski mediji da bi danas i francuski L'Ekip s naslovne strane zavrištao, jer je ubeđen da će se ideja i realizovati. Blan je bivši igrač Barselone, veoma cenjen u klubu, a posle četiri godine bez posla potrebno mu je ovako nešto da bi oživeo karijeru.

Još pre tri godine je odbio Sevilju i Galatasaraj, 2018. se dovodio u vezu sa Realom posle smene Zinedina Zidana, prošlog leta se pominjao kao moguće rešenje za klupu Valensije, ali… Blan je i dalje bez posla.

On zna kakvi su zahtevi na stadionu Kamp Nou, a Erik Abidal zna šta ovaj ume, jer je od 2010. do 2012. igrao kod Blana u reprezentaciji Francuske. Kasnije je Blan tri godine vodio i Pari Sen Žermen, uzeo je tri titule i onda – nestao. Možda je sad vreme da iskoristi zbrku u Barsi i vrati se na velika vrata.

A možda teoretski i Setjen osvoji Ligu šampiona i zasluži da ostane na radnom mestu? Mada u to niko ne veruje.


tagovi

Loran Blan

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara