Šahtjor (©Reuters)
Šahtjor (©Reuters)

Loša vest za Zvezdu iz Ukrajine: Dinamo skinuo Dnipro s čela, Šahtjor sad prvi

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 14:58

Crveno-beli na ivici između trećeg i četvrtog šešira u Ligi šampiona

Igra Crvena zvezda na tankoj žici između trećeg i četvrtog šešira za grupnu fazu Lige šampiona naredne jeseni.

Dugo se crveno-beli prema projekcijama drže u šeširu broj tri, ali danas im je stigla loša vest iz Ukrajine. Dosadašnji lider tamošnjeg prvenstva Dnipro-1 izgubio je derbi od Dinama iz Kijeva – 1:0. Samo sat vremena kasnije Šahtjor je kao gost savladao Krivbas sa 3:0 i izbio na prvo mesto tabele.

Izabrane vesti

Kakve sad to ima veze sa Zvezdom? Poenta je u koeficijentima klubova. Prvak Ukrajine takođe ide u grupnu fazu, ali je velika razlika da li će to biti Šahtjor ili Dnipro-1 ili Dinamo Kijev, mada su njegove šanse manje. Klub iz Dnjepropetrovska ima vrlo mali klupski koeficijent i ako bi bio prvak, išao bi u četvrti šešir. To bi odgovaralo Crvenoj zvezdi. A, klub iz Donjecka bi morao svoj put da traži kroz kvalifikacije, u kojima bi, ipak, bio favorit po rejtingu.

Međutim, ukoliko Šahtjor ostane lider do kraja, osvoji titulu, on će kao prvak ići ispred Zvezde, jer ima jači koeficijent. A, Dnipro-1 će morati u kvalifikacije, u koje bi ušao kao autsajder. I potencijalni rivali, po današnjoj poziciji, bili bi mu Ajaks i Rendžers. Prolaz škotskih Policajaca bi spustio Zvezdu za jedan stepenik niže. Moglo bi da se desi da je pomeri taman u četvrti šešir.

Ni rokada na tabeli šampionata Francuske, na kojoj je Lans danas preskočio Monako, makar privremeno, nije popravila izglede crveno-belih, jer su oba ova kluba po koeficijentu slabija od Zvezde.

Sve je to, opet, trenutna projekcija, koja može dosta da se promeni do kraja sezone u domaćim prvenstvima. Ali, Zvezda ima sasvim solidne šanse da ostane u trećem šeširu.



tagovi

FK Crvena zvezdaŠahtjor DonjeckDnjiproUkrajina 1Liga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara