Foto: AFP
Foto: AFP

Loši rezultati i bes navijača presudili Marselinu, Marselj opet ostao bez trenera

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 15:30

Španski stručnjak proveo je manje od tri meseca na Velodromu, a osim problematičnih rezultata, prepreka nastavku saradnje bile su i revoltirane pristalice kluba

Trinaest godina čekanja na šampionsku titulu u Francuskoj i nekonstantnost učešća njihovih ljubimaca u Ligi šampiona učinili su navijače Marselja jednim od frustriranijih u Evropi. To se često ogleda ispadima na i oko stadiona, pretnjama upravi i primoravanjem iste da donosi odluke po njihovoj želji.

Baš se to dogodilo i slučaju najnovijeg odlaska iz Marselja. Nakon što je u nedelju grupa navijača upala u prostorije uprave i izvršila pritisak da rastanak sa trenerom Marselinom Garsijom Toralom mora da usledi, iz evropskog šampiona iz 1993. godine stiže zvanična potvrda odlaska iskusnog stručnjaka.

Izabrane vesti

Nepunih 90 dana proveo je Marselino na klupi Olimpika, a na samom startu mandata na Velodromu eliminisan je od Panatinaikosa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, čime je jedan od dva glavna cilja sezone otišao u nepovrat. Prvenstvo Francuske započeo je solidno, sa sedam bodova od mogućih devet iz prva tri kola, ali su usledela dva nova remija, pa iako je Marselj neporažen nakon petog kola, masa nerešenih ishoda ne stavlja ekipu u sjajnu poziciju.

Podsetimo, bivši strateg Atletik Bilbaa, Valensije, Viljareala i Sevilje... po završetku prošle sezone preuzeo je tim od Igora Tudora, koji je nezadovoljan angažovanjem uprave tokom prelaznog roka rešio da podnese ostavku, iako je prethodno osvojeno solidno treće mesto u Ligi 1.

Do imenovanja novog trenera klub će privremeni voditi igračka legenda Marselja Žan Pjer Papen. Sledeću utakmicu Marselj igra protiv Ajaksa u četvrtak (21.00) u derbi meču prvog kola grupne faze Lige Evrope.



tagovi

MarseljMarselino Garsija ToralFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara